Sjedim za laptopom, a u glavi takva praznina. Sada bi ja trebala napisati nešto pametno, i tako pijem čaj, oko mene dim cigarete i gledam u ovaj prazan list i ništa. Pa onda da ne pišem nepovezane bezvezarije, ja ću se odmah baciti na recept a vi nemojte zamjeriti :)
Torta od sira i malina
Biskvit
(za kalup 23 cm )
230gr maslaca sobne temperature
250gr šećera
50gr smeđeg šećera
4 jaja
1 burbon vanilin šećer
390gr brašna
1 prašak za pecivo
dobar prstohvat soli
250ml mlaćenice
korica limuna
300gr malina ( sviježih ili smrznutih, ako koristite smrznute nemojte ih odmrzavati ) može i drugog voća
2 žlice brašna
Zagrijte pećnicu na 180C.
Kalupu dno obložite papirom za pečenje, pa premažite maslacem i dno i stranice.
Miksajte maslac dok ne postane kremast, dodajte šeećer i burbon vanilin šećer i miksajte.Dodajte jaja, jedno po jedno, između miksajte dok se ne sjedini, i na kraju dodajte koricu limuna.
Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol.
Ako nemate mlaćenice, u mlijeko dodajte žlicu bijelog octa i ostavite 5minuta.
Smjesi jaja i maslaca dodajte naizmjenično suhe sastojke i mlaćenicu, započnite i završite sa suhim sastojcima.
Maline posipajte za dvije žlice brašna i promiješajte pa dodajte u tijesto. Nemojte previše miješati, da se ne raspadnu i ne oboje biskvit.
Tijesto podijelite u dva kalupa i pecite 20-30 minuta, provjerite čačkalicom.
* ako nemate dva kalupa, možete peći u jednom, vrijeme pečenja će se produžiti na skoro sat vremena.
Krema od sira
900 - 1000gr krem sira ( abc ili vivis )
350 ml slartkog vrhnja
1 burbon vanilin šećer
5 žlica meda ( probajte pa dodajte po ukusu )
* med možete zamijeniti sa šećerom u prahu
Sir malo izradite sa spatulom da omekša, pa mu dodajte med i burbon vanilin šećer, dobro promiješajte.
Slatko vrhnje istucite u šlag pa umiješajte spatulom u sir.
Svaki biskvit prerežite na pola, stavite prvi na tacnu, premažite kremom i ponovite postupak.
Ukrasite po želji i uživajte :)
Mateja moja, torta je toliko lijepa da su riječi zbilja suvišne.
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgleda i fotke su jako lijepe i nježne. :)
Draga Andrea hvala ti puno :) kada to cujem od tebe..bas mi puno znaci :)
IzbrišiTorta izgleda savršeno :) morat ću isprobati ovaj recept,čini se savršenim za ove proljetne dane...
OdgovoriIzbrišiHvala ti :) taman kad nam dode frisko voce ;)
IzbrišiTorta super izgleda, ali se meni i ovaj stalak jako sviđa
OdgovoriIzbrišiHvala ti :) ja sam sad nakon nekoliko mjeseci otkrila da malo ukoso hah, ali je sladak ovako tockast :)
Izbrišima prekrasna je!!!
OdgovoriIzbrišiHvala draga :)
IzbrišiSve jako lijepo s romatičnim štihom još samo da sačekam maline i evo finog i slatkog zadatka.
OdgovoriIzbrišiHvala :) ma brzo ce i to :)
IzbrišiZaista prelepa torta! :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti :)
IzbrišiZa nas dalmatince jel može objašnjenje -šta je mlacenica?
OdgovoriIzbrišiMlacenica ili stepko ili kiselo mlijeko :) mozete ju i sami napraviti tako da u salicu mlijeka dodate zlicu bijelog octa i ostavite 5-10 minuta :) nadam se da sam pomogla
IzbrišiKoliko treba povećati sastojke ako zelim peci u kalupu od 26 cm?
OdgovoriIzbriši