utorak, 22. srpnja 2014.

Preokrenuti kolač sa breskvama / Peach Upside Down Cake




Tipkam post, pakiram se, sa ogromnim zakašnjenjem jurim u poštu poslati pakete i bježim u toplije krajeve.
Ovo ljeto i nije toliko vruče, tako da nije problem upaliti pećnicu ;)
Ovo je brzi kolač, odličan za guštanje uz popodnevnu kavicu.





Preokrenuti kolač sa breskvama

80gr smeđeg šećera
50gr maslaca
3-4 breskve 


Breskve ogulite i narežite na kriške, nemojte da budu pretanke. Koristite breskve koje nisu skroz tvrde.
Maslac rastopite pa stavite u kalup, bilo bi dobro da pečete u kalupu koji se ne rastavlja jer maslac zna curiti, ako nemate onda stavite na lim papir za pečenje pa preko kalup da vam ne curi po pećnici.
U rastopljeni maslac dodajte šećer i ravnomjerno rasporedite, preko poslažite breskve.





110 gr maslaca
80gr šećera
2 jaja
200gr brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
pola žličice cimeta
125ml mlaćenice 

Zagrijte pećnicu na 180C.
Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom dok ne postane kremast. Dodajte jaja, jedno po jedno, između miksajte da se sjedini.
Pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet.
U smjesu jaja i maslaca dodajte naizmjenično suhe sastojke i mlaćenicu, započnite i završite brašnom.

Smjesu prelijte preko voća, poravnajte i pecite 40ak minuta, provjerite čačkalicom.
Prođite odmah tankim nožem uz rub kolača ako vam se negdje zalijepilo da odvojite.
Pričekajte 10ak minuta pa preokrenite kolač na tanjur za posluživanje.
Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi :)

Broj komentara: 12:

  1. Obožavam ovaj kolač! Krasno ti je ispao.

    OdgovoriIzbriši
  2. divno, isprobala sam i sa narančama ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuči dobro, izgleda divno. Isprobat ću prvom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravila nekad nesto slicno, dobra je ideja i breskve lepo na vrh kolaca, mekane socne i mirisljave, sad dobila ideju da ga pravim ponovo!

    OdgovoriIzbriši