Godišnji je i službeno završio.
Vrijeme je za učenje, obaveze i sve ostalo, uvijek me iznenadi kako ljeto brzo prođe.
Ovo ljeto je kod mene donijelo i promjene u privatnom životu.
Neću u detalje, ali promijene mogu donijeti dobre stvari.
Ne kaže se bezveze, kada se jedna vrata zatvore, otvore se nova.
Neki ljudi nas razočaraju, drugi ugodno iznenade, sve u svemu jedno nadasve zanimljivo ljeto je na izmaku.
Provela sam i jedan obiteljski dan u prekrasnom Primoštenu.
Družili smo se i jako fino jeli u restoranu Staro Selo, restoran je od jednog tatinog prijatelja i moju toplu preporuku :)
A da se sada vratimo na pitu :)
Odlična kombinacija, samo što meni pećnica na moru slabije peče, pa je nadjev u sredini bio pre mekan, ali nam to nije previše smetalo.
Pita sa borovnica i breskvama sa nadjevom od lješnjaka
recept prilagođen sa bloga Sweet Sensation
Tijesto
70gr omekšalog maslaca
3 žumanjka
prstohvat soli
190gr brašna
1 žlica šećera
1-2 žlice hladne vode
U zdjelu stavite maslac, dobro ga izradite mikserom ( može i u multipraktiku ), dodajte jedno po jedno jaje.
Dodajte sol, brašno i šećer i promiješajte žlicom.
Smjesu prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i umijesite rukama, dodajte vode koliko je potrebno da dobijete jednoliko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, dlanom malo spljoštite, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Tijesto razvaljajte, pa valjkom prebacite u kalup koji ste premazali maslacem.
Utisnite tijesto u kalup, i ostavite u hladnjaku 15 minuta prije pečenja.
Prije pečenja na tijesto stavite papir za pečenje, i stavite na papir kuglice za pečenje ili rižu, da vam se tijeto ne napuhne.
Pecite 15 minuta, maknite papir i kuglice i ostavite ga da se ohladi dok pripremate nadjev.
Frangipane nadjev
115 gr omekšalog maslaca
115 gr meda
100gr mljevenih pečenih lješnjaka
2 jaja
50ml slatkog vrhnja
+ 250gr borovnica
2-3 breskve
1 paketić burbon vanilije
pola žličice cimeta
sok pola limuna
žlica meda
Postupak
Breskve operite i narežite na kriške, pospite ih sokom od limuna, burbon vanilin šećerom i cimetom.
Na polu pečeno tijesto stavite borovnice.
Maslac, med lješnjake i jaja izradite mikserom, žlicom umiješajte slatko vrhnje.
Borovnice prelijte nadjevom, a na nadjev poslažite breskve i prošarajte žlicom meda.
Pecite 30 minuta.
jako lijep recept i drago mi je da su ti se dogodile dobre stvari :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti :) ma dogodlo se nesto ajmo reci "lose " ali onda otkrijes koliko dobrih ljudi ima na ovome svijetu, ali i sve pozitivne stvari koje te vesele :)
IzbrišiJako lijepe slike i super recept :)
OdgovoriIzbrišiJoj što ovo dobro izgleda!! Mora da je jako fino :))
OdgovoriIzbrišiHvala ti :)bas je bila odlicna ;)
Izbriši