srijeda, 17. srpnja 2013.
Cheesecake bez pečenja / No Bake Cheesecake
Dragi moji eto mene opet na Viru, hvatam internet u kafiću i pišem vam post :)
Bilo bi šteta da ne isprobate ovaj Cheesecake još dok ima ovog krasnog voća.
Inače, ja i Cheesecake se ne volimo, do sada mi nijedan nije bio dobar, čak onaj sa tri vrste čokolade je prvi kolač koji se u našoj kući bacio, da dobro ste pročitali bacio.
Ali ovaj je druga priča, radila sam ga po osjećaju, i ispao je stvarno odličan, lagan i baš ljetni.
Pologa ( kalup 20cm )
200gr speculas keksa ( vi možete koristiti i neke druge )
110gr maslaca
1 žličica meda
Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte otopljeni maslac i med i sjedinite u jednoličnu smjesu.
Kalup ( obruč ) stavite na tanjur ili stalak na kojem mislite poslužiti kolač, utisnite kekse i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Krema od sira
300gr krem sira ( ja sam koristila abc )
300ml slatkog vrhnja
3 žlice meda
sok pola limuna
1 žličicu domaćeg vanilin šećera ( ako nemate onda stavite burbon vanilin šećer )
+ svježe maline, kupine i borovnice za posluživanje
Krem sir izradite malo sa pjenjačom, dodajte med, sok o limuna i vanilin šećer.
Slatko vrhnje istucite u šlag, dodajte sir i dobro promiješajte.
Premažite podlogu od keksa i stavite u hladnjak na 2 sata.
Krema je ovoljno čvrsta i nije potrebna želatina, lijepo se reže.
A kombinacija nježne kreme o sira i svježeg voća je odlična za ove ljetne dane.
Šaljem vam slane puse sa Vira, ako ste u blizini javite se :) kalupi, spatule i ostale potrepštine su doputovali samnom, pa biti će i ovdje mućkanja, samo da odmorim koji dan :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Prelepo izgleda :)
OdgovoriIzbrišiSuper Mateja!
OdgovoriIzbrišiHvala Vesna :)
IzbrišiDivno izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala :) bio je odlican :)
IzbrišiIzgleda divno, baš mi ovako nešto treba jer na moru nemam pećnicu :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti :) ovo ti je onda pun pogodak :)
IzbrišiApsolutno najbolji cheesecake kojeg sam ikad probala, tako lagan a tako pun okusa. Hvala na receptu.
OdgovoriIzbrišiHvala vama na isprobavanju :)
IzbrišiOdličan je,svi su bili oduševljeni. Samo mi je podloga bila mrvicu tvrđa, znate li do čega bi moglo biti, koristila sam Petit Beurre i omjere koje ste napisali?
OdgovoriIzbrišiPrelijep
OdgovoriIzbrišiPrelijep
OdgovoriIzbriši