nedjelja, 2. prosinca 2012.

Crno - bijeli lava cake

Odmah da vam kažem da sam ga prepekla, pa da ne očekujete sliku di curi čokolada.
Radila sam već nekoliko puta lava kolač, uvijek klasični od tamne čokolade, uvijek curi i uvijek sve pet.
Eh, danas je meni pala na pamet kako bi super bilo da kolačić na pola crni, na pola žuti i kad ga zarežem cure obje smjese.
Eto to nejde tako lako, znam da je bijela čokolada slađa, pa sam smanjila šećer i znam da je masnija pa sam smanjila maslac, ali kako se pekao meni se činilo da je previše želatinast i onda je bilo " hm ostavit ću ga još malo" i eto prepekla sam ga.




Kod nas doma uz sve ide sladoled/ šlag i preljev od malina, čudi me da tata nije neki dan pitao di je preljev uz mramorni kolač, njemu preljev ide uz sve.
I moram priznati da nisam obožavatelj bijele čokolade, pa mi je i lava cake bolji tamni.
Pa ako više volite tamnu čokoladu sastojle poduplajte i ispasti će vam smjese za 6 remekina pravih čokoladnih, a ako volite i bijelu probajte ovu moju izmišljotinu :)
Još sam primjetila da sam ja sama sebi največi kritičar, jer sam ja samo mumljala sama sebi kak se prepeko, hm , a svi ostali su šutke pojeli cijeli kolačić, bez ikakvih prigovora :)
Možda sam stvarno nekad pre kritična, ali eto greška se prikrade svima.





Recept je za 6 remekina
 - Crna smjesa ( ako želite samo crne poduplajte sastojke )
130gr čokolade ( najmanje 52 % )
125gr maslaca
3 jaja
75gr šećera
65gr brašna

- Bijela smjesa
130gr bijele čokolade ( ja sam koristila kuverturu )
85gr maslaca
3 jaja
50gr šećera
65gr brašna

Maslac pjenasto izmješajte sa šećerom, dodajte 3 jaja ( svaku smjesu radite posebno ), brašno i otopljenu čokoladu.
Remekine dobro namažite maslacem i pobrašnite, napunite ih pola tamnom pola svijetlom smjesom.
Pecite na 200 stupnjeva 11 minuta.

Poslužite toplo sa sladoledom ili tučenim slatkim vrhnjem.
Za preljev smrznute maline prokuhajte sa šećerom ( količina po želji ).



Nadam se da se se odmorili i uživali u ovom hladnom vikendu jer eto kreće nam novi radni tjedan, Božić nam se bliži a i obaveze vezane uz njega, ali i radosti :)
Još da na se zabijeli vani i ugođaj će biti potpun :)

Broj komentara: 8:

  1. Svima nam se greške događaju, ali zbilja sam uvjerena da je okus diiiivan :))) A drago mi je da još netko voli puno dodataka uz kolače, i ja moram sve jest uz neki umak/sladoled :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma znam,okus je super samo nije bilo curenja ;) mi palačinke jedemo sa sto dodataka :)

      Izbriši
  2. Ma svi griješimo. Isprobala si nešto novo, uživala u tome, ideja je bila odlična i nema veze što nije sve savršeno ispalo. Glavno da je fino, a tako i prema slikama izgleda tako da si, što se mene tiče, uspjela. I sladoled je naravno obavezan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) ja uvijek nešto smišljam i isprobavam pa eto ne može uvijek sto posto uspijeti :)

      Izbriši
  3. Mislim da nema nikakvog problema u tome što si ga prepekla, kolač i dalje ostaje ukusan i dobar , osim što nema "lave". Meni se ova izvedba sviđa, a maline se tek ovdje odlično slažu !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma okus ostaje,,samo specijalni efekti fale :) eto te maline kod nas idu uz sve :)

      Izbriši
  4. ideja je odlična, šteta što lava nije potekla!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas steta,tu su minute presudne:) nebi mi bilo zao da sam prvi put radila ali eto

      Izbriši