Radila sam već nekoliko puta lava kolač, uvijek klasični od tamne čokolade, uvijek curi i uvijek sve pet.
Eh, danas je meni pala na pamet kako bi super bilo da kolačić na pola crni, na pola žuti i kad ga zarežem cure obje smjese.
Eto to nejde tako lako, znam da je bijela čokolada slađa, pa sam smanjila šećer i znam da je masnija pa sam smanjila maslac, ali kako se pekao meni se činilo da je previše želatinast i onda je bilo " hm ostavit ću ga još malo" i eto prepekla sam ga.
Kod nas doma uz sve ide sladoled/ šlag i preljev od malina, čudi me da tata nije neki dan pitao di je preljev uz mramorni kolač, njemu preljev ide uz sve.
I moram priznati da nisam obožavatelj bijele čokolade, pa mi je i lava cake bolji tamni.
Pa ako više volite tamnu čokoladu sastojle poduplajte i ispasti će vam smjese za 6 remekina pravih čokoladnih, a ako volite i bijelu probajte ovu moju izmišljotinu :)
Još sam primjetila da sam ja sama sebi največi kritičar, jer sam ja samo mumljala sama sebi kak se prepeko, hm , a svi ostali su šutke pojeli cijeli kolačić, bez ikakvih prigovora :)
Možda sam stvarno nekad pre kritična, ali eto greška se prikrade svima.
Recept je za 6 remekina
- Crna smjesa ( ako želite samo crne poduplajte sastojke )
130gr čokolade ( najmanje 52 % )
125gr maslaca
3 jaja
75gr šećera
65gr brašna
- Bijela smjesa
130gr bijele čokolade ( ja sam koristila kuverturu )
85gr maslaca
3 jaja
50gr šećera
65gr brašna
Maslac pjenasto izmješajte sa šećerom, dodajte 3 jaja ( svaku smjesu radite posebno ), brašno i otopljenu čokoladu.
Remekine dobro namažite maslacem i pobrašnite, napunite ih pola tamnom pola svijetlom smjesom.
Pecite na 200 stupnjeva 11 minuta.
Poslužite toplo sa sladoledom ili tučenim slatkim vrhnjem.
Za preljev smrznute maline prokuhajte sa šećerom ( količina po želji ).
Nadam se da se se odmorili i uživali u ovom hladnom vikendu jer eto kreće nam novi radni tjedan, Božić nam se bliži a i obaveze vezane uz njega, ali i radosti :)
Još da na se zabijeli vani i ugođaj će biti potpun :)
Svima nam se greške događaju, ali zbilja sam uvjerena da je okus diiiivan :))) A drago mi je da još netko voli puno dodataka uz kolače, i ja moram sve jest uz neki umak/sladoled :D
OdgovoriIzbrišima znam,okus je super samo nije bilo curenja ;) mi palačinke jedemo sa sto dodataka :)
IzbrišiMa svi griješimo. Isprobala si nešto novo, uživala u tome, ideja je bila odlična i nema veze što nije sve savršeno ispalo. Glavno da je fino, a tako i prema slikama izgleda tako da si, što se mene tiče, uspjela. I sladoled je naravno obavezan!
OdgovoriIzbrišiHvala ti :) ja uvijek nešto smišljam i isprobavam pa eto ne može uvijek sto posto uspijeti :)
IzbrišiMislim da nema nikakvog problema u tome što si ga prepekla, kolač i dalje ostaje ukusan i dobar , osim što nema "lave". Meni se ova izvedba sviđa, a maline se tek ovdje odlično slažu !
OdgovoriIzbrišiMa okus ostaje,,samo specijalni efekti fale :) eto te maline kod nas idu uz sve :)
Izbrišiideja je odlična, šteta što lava nije potekla!
OdgovoriIzbrišiBas steta,tu su minute presudne:) nebi mi bilo zao da sam prvi put radila ali eto
Izbriši