Doma je bilo puno breskva, koje su preko noći jako omekšale i da ne propadnu, nastao je crumble. Za razliku od Markovog ovaj ima jednostavniji posip jer je nastao od trenutne situacije doma :) Ali vi svakako možete dodati bademe, lješnjake, kokos, zobene pahuljice i sl.
Ja to radim odokativno, ali sam mjerila samo za vas;)
Recept:
za 6 remekina
4 breskve
200 g malina
ekstrakt vanilije
med
130 g integralnog brašna
100 g maslaca
40 g šećera
vanilin šećer
Breskve ogulite i narežite na kockice, ako koristite smrznute maline, odmrznite ih ali ne skroz do kraja. Remekine malo premažite maslacem, ubacite u njih voće. Dodajte u svaki kalup par kapi ekstrakta vanijije i žlicu meda i promiješajte. Za posip, promiješajte sve suhe sastojke i dodajte maslac, s prstima formirajte mrvičastu smjesu i prekrite njome svaki remekin. Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 190 stupnjeva, i pecite 30min. Poslužite mlako sa sladoledom od vanilije :)
Biti će i like box na blogu, čim skužim kako to napraviti, hah :)
Mateja :)
Ovo je super, baš za ljeto :) volim breskvice.
OdgovoriIzbrišiI dobro da je konačno učenje iza tebe, sad se veselimo novim receptićima :)) Imate lajk od mene na FB :)
baš je ljetni:) još koji dan i kreću morski postovi:)
IzbrišiNisam šetala blogovima neko vrijeme, ali vidim da vi sve bolje i bolje postove imate :) samo tako nasatvite! Pobala sam nedavno crumble, i odlično mi je bilo makar sam ja više za kreme :)
OdgovoriIzbrišitrudim se:) ma i ja sam uvijek za kremasto ili čokolada!
IzbrišiBaš lijepo, pravi ljetni , lagani desert. Crumble inače preferima, a u kombinaciji malina i bresaka sigurno je odličan !
OdgovoriIzbrišiKombinacija je super, a brzo gotovo:) prava stvar za ove ljetne vručine:)
Izbriši