ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Čokoladna torta sa malinama

Paklene vrućine ne prestaju, ali su nam barem noći malo svježije. Sva sreća pa je nama u kući baš lijepo, onako taman. Bez obzira na to, tortu sam pekla dok mame nije bilo doma jer bi imala sto komentara vezanih za vrućinu i moje vrzmanje po kuhinji. Ovako su došli na gotovo, pa je ostalo samo pitanje kako ti se da? I S. naša je kćer fulala profesiju, a tata se pravi da ne čuje.
Uz sve to spremam se na more, popisujem šta sve trebam jer idem na mjesec dana, i opet ću nešto sigurno zaboraviti, to je uvijek tako. Pola godine provedem na putu i kofer mi je uvijek pri ruci, ali to spremanje nikako da usavršim. Moje sljedeće javljanje biti će sa Vira, nadam se da ću negdje loviti internet:)
Nosim sa sobom mikser, kalupe i svoju bilježnicu, eto biti će ljetnih poslastica.
Jedva čekam da odem, baš sam pravi vodenjak/blizanac, samo da se putuje:)
Putovanje u Barcelonu smo odgodili za 10.mjesec, i već odbrojavam:)



A sada na desert:) Čokolada je moj broj 1!! Svaki kolač, torta, pita je uvijek za nijansu bolja ako je od čokolade. Onaj miris koji se proširi kućom kada ju topim, eh odmah mi je toplo kod srca.
A maline i čokolada su dobitna kombinacija. Ova torta mi je zapela za oko još u zimi, ali sam čekala sezonu malina, pronašla sam ga na blogu http://sweetsensation-monchi.blogspot.com/.
Svakako kliknite na link i uživajte u predivnim receptima.


Recept :
za kalup 26 cm
300gr tamne čokolade ( ja sam koristila 52%)
170gr maslaca
120gr šećera
2 burbon vanilin šećera
3 jaja
70gr oštrog brašna
žličica praška za pecivo
250gr malina


Maline operite i ocijedite, čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
Brašno promješajte sa praškom za pecivo i ostavite sa strane.
Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izradite mikserom.
Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte na najvećoj brzini.Smanjite brzinu i dodajte otopljenu čokoladu.
Pjenjačom imiješajte brašno i na kraju lagano žlicom maline.




Kalup obložite papirom za pečenje sa donje strane, a stranice namažite maslacem.
Smjesu izlite u kalup i zagladite površinu žlicom.
Pecite na 170 stupnjeva 30ak minuta, svakako provjerite čačkalicom.
Poslužite mlaku ili na sobnoj temperaturi. Ukrasite svježim malinama uz dodatak tučenog slatkog vrhnja ili sladoleda od vanilije i uživajte :)



Mateja :)

Broj komentara: 16:

  1. Čokolada - njami :))
    Svaki receptić sve bolji i bolji!

    OdgovoriIzbriši
  2. Blago tebi na putovanju u barcelonu... a torta je mrak! krasna :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadam se da se neće opet pomaknuti mjesec putovanja:)

      Izbriši
  3. Radila sam sličnu tortu (recept je bio s coolinarike) pa znam da je ovo čokoladno malinasto božanstvo. Lijepo se provedi na Viru!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična torta! Nema do spoja čokolade i malina, baš se ljube!!
    Draga, nisam ti u Ikee našla kalupiće za lizalice, rekli su mi da ih nemaju. Ako ih ne uspiješ naći, pogledat ću ti ja ovdje kod nas kad budem usput u dućanima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlična, brza i jednostavna:) Hvala ti puno što si me se sjetila:) valjda će ih negdje dobiti, pa da na moru padnu neki pijani sladoledi:)

      Izbriši
  5. Torta je izvrsna i super izgleda ! Uživaj na moru i veselim se novim morskim receptima :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Torta je divna, super si je napravila. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Danas napravila. Fanatazija :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Kolač je savršen, svi ukućani oduševljeni :)

    OdgovoriIzbriši