Iskreno, nisam mislila objavljivati ovaj recept, nešto slično već postoji na blogu i kolač je poprilično jednostavan ali...
Ova fotografija je izazvala u kasne noćne sate pomamu na fb stranici, i stigla su mnoga pitanja kada će recept pa eto samo za vas dragi moji :)
Taman za ove dane kada je toliko vruče da je svaki dugotrajan boravak u kuhinji muka, a paljenje pećnice vam nije u planu.
Potragu za borovnicama sam završila, došla sam do kontakta lokalnih proizvođača, pa eto uz malu razliku u cijeni odlučila sam kupiti borovnice iz okolice Velike Gorice. Još jednom hvala Manueli ;)
Malinama se još nisam opskrbila, ali valjda ću uspjeti kupiti koju kilu za hladne dane.
Cheesecake sa borovnicama
Podloga (kalup 24cm )
180gr speculaas keksa
90gr maslaca (sobne temperatute )
Pripremite tacnu za posluživanje i kolut od kalupa, možete koristiti veći ali povećajte količinu kreme, ili koristite manji, u tom slučaju vam je dovoljno 120-150gr keksa.
Znači kolut od kalupa stavite na tanjur za posluživanje.
Kekse sameljite, dodajte maslac sobne temperature i povežite.
Utisnite kekse na podlogu ( pazite da utisnete previše, biti će previše tvrda podloga ).
Krema
400gr svježeg sira
200gr krem sira ( vindija classic, nije reklama, to je najbolji krem sir za kolače )
250ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
burbon vanilija
malo cimeta
3 lista želatine
100gr borovnica
Želatinu potopite u hladnu vodu da nabubri.
Miksajte sir, slatko vrhnje, šećer i začine ( probajte kremu, po želji dodajte još šećera ), dok ne dobijete čvrstu kremu.
Želatinu rastopite na laganoj vatri.
Dodajte ju u kremu uz miksanje.
Na podlogu od keksa rasporedite borovnice, preko rasporedite kremu i stavite u hladnjak.
*Po želji napravite i žele od borovnica ili preljev od borovnica ( borovnice, malo šećera, vode i cimeta i kada pusti sok žličica gustina ).
Žele od borovnica
200tinjak gr borovnica
žlica šećera ( ili više, po želji )
sok limete
50ak ml vode
malo cimeta
5gr želatine ( ja sam koristila u prahu jer mi je ponestalo ove u listićima )
Na laganu vatru stavite borovnice, dodajte šećer, sok limete i vodu i kuhajte dok ne puste sok i omekšaju. Usitnite ih sa štapnim mikserom, trebali bi imati 250ml tekućine.
Dodajte želatinu koju ste pripremili prema uputama na pakiranju.
Ostavite da se ohladi ( neka bude toplo a ne vruće ) pa prelijte preko kolača.
Ostavite kolač u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći.
divno! probam ga svakako,savršen je za ove vruće ljetne dane :)
OdgovoriIzbrišihvala :) javi dojmove :)
IzbrišiOdlično izgleda.
OdgovoriIzbrišihvala ti :)
IzbrišiLOOK AT ME MY WEBSİTE TURKEY
OdgovoriIzbrišitravesti
travesti
travestitravesti
travesti
izmir travestileri
istanbul travestileri
ankara travestileri
mersin travestileri
bursa travestileri
izmir travestileri
konya travestileri
diyarbakır travestileri
mersin travestileri
sakarya travestileri
sakarya travestileri
istanbul travestileri
adana travestileri
antalya travestileri
eskisehir travestileri
samsun travestileri
kocaeli travestileri
izmir travestileri
eskisehir travestileri
kayseri travestileri
eskisehir travestileri
gaziantep travestileri
adana travestileri
samsun travestileri
izmir travestileri
eskisehir travestileri
travesti
kayseri travestileri
travesti
istanbul travestileri
istanbul travestileri
kocaeli travestileri
travesti
travesti
travesti
ankara travestileri
pozz, zanima me za kalup od 26 cm koliko da povecam sastojke? :)
OdgovoriIzbriši