srijeda, 17. srpnja 2013.

Cheesecake bez pečenja / No Bake Cheesecake





Dragi moji eto mene opet na Viru, hvatam internet u kafiću i pišem vam post :)
Bilo bi šteta da ne isprobate ovaj Cheesecake još dok ima ovog krasnog voća.
Inače, ja i Cheesecake se ne volimo, do sada mi nijedan nije bio dobar, čak onaj sa tri vrste čokolade je prvi kolač koji se u našoj kući bacio, da dobro ste pročitali bacio.
Ali ovaj je druga priča, radila sam ga po osjećaju, i ispao je stvarno odličan, lagan i baš ljetni.




Pologa ( kalup 20cm )
200gr speculas keksa ( vi možete koristiti i neke druge )
110gr maslaca
1 žličica meda


Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte otopljeni maslac i med i sjedinite u jednoličnu smjesu.
Kalup ( obruč ) stavite na tanjur ili stalak na kojem mislite poslužiti kolač, utisnite kekse i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.




Krema od sira 
300gr krem sira ( ja sam koristila abc )
300ml slatkog vrhnja
3 žlice meda
sok pola limuna
1 žličicu domaćeg vanilin šećera ( ako nemate onda stavite burbon vanilin šećer )

+ svježe maline, kupine i borovnice za posluživanje


Krem sir izradite malo sa pjenjačom, dodajte med, sok o limuna i vanilin šećer.
Slatko vrhnje istucite u šlag, dodajte sir i dobro promiješajte.
Premažite podlogu od keksa i stavite u hladnjak na 2 sata.
Krema je ovoljno čvrsta i nije potrebna želatina, lijepo se reže.
A kombinacija nježne kreme o sira i svježeg voća je odlična za ove ljetne dane.




Šaljem vam slane puse sa Vira, ako ste u blizini javite se :) kalupi, spatule i ostale potrepštine su doputovali samnom, pa biti će i ovdje mućkanja, samo da odmorim koji dan :)

Broj komentara: 10: