srijeda, 5. prosinca 2012.

Cinnamon rolls clasic i sa pastom od badema



U mojoj bilježnici stoji recept za rollse jako dugo. Recept je sa bloga Sweet sensation, koji je bio jedan od razloga moje zaljubljenosti u kulinarske blogove. Kad sam otkrila prvi više se nisam mogla zaustaviti :)
Orginal recept možete pronaći ovdje, da se razumijemo Monikini rollsi su svi isti, ma savršeni.





Ja sam slijepo slijedila recept, osim što sam stavila malo manje cimeta jer sam računala da imam više doma.
Toplo tijesto pod rukama, cijela kuća miriše na cimet ( ja još uvijek ), ma baš odlično.
Polovicu tijesta sam premazala i sa pastom od badema.
Ovo ljeto na moru sam upoznala veoma ljubaznu gospođu iz Švedske, koja je inače hrvatica.
I ona je pekla pužiće, onako malecke, a premazivala ih je gotovom smjesom, koju je nažalost potrošila pa mi nije mogla pokazati. Uglavnom, osim cimeta ide pasta od badema, u toj polovici sam smanjila cimet, pa su svjetliji, ali drugi put neću, ali šećer morate smanjiti zbog slatkoće paste.




Pasta od badema 
1 šalica blanširanih badema ( možete kupiti već takve ili zakipite vodu i na minutu ubacite bademe, kada se   pohlade ih ogulite)
1 šalica šećera u prahu
1 bjelanjak ( ako neželite koristiti bjelanjak možete staviti malo ulja )

U blender stavte prvo bademe i sameljite ih do pola, pa usipajte šećer i izmiksajte u sitni prah.
Dodajte bjelanjak, i dobiti će te gustu ljepljivu pastu.
Prije korištenja izvadite iz frižidera jer se dosta stisne. Teže ju je namazati na tijesto, pa ju u rukama oblikujte u sitne komadiće i posipajte ili malo po malo spljoštite među rukama i poslažite.




Jednako fine i vruče i tople i hladne :)
Mislim da ću ih drugi put preliti i onim slatkim preljevom.



Broj komentara: 16:

  1. Toliko volim cimet da sam sad doslovno mogla osjetit okus kad sam čitala post.... zaljubljena sam u rolice, a s pastom su sigurno još bolji, i bademe volim! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O i ja volim cimet,jaakoo:)) pasta je dosta neutralnog okusa,,bilo bi izrazenije da se bademi poprze prije mljevenja

      Izbriši
  2. Uh kako ovo obožavam ! Pasta od badema je odlična i odmah je bilježim, a kada zamiriše cimet sve je odmah ljepše. Ove rolice bih najradije svaki dan imala na stolu, ali u principu ih zaobilazim jer često izmaknem kontroli :). Tvoje jako lijepo, mekano i ukusno izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se bas svidaju i one i onaj slatki kruh s cimetom :) bile su bas mekane i cijela kuca je mirisala a i ja :)

      Izbriši
  3. Obozavam sve sa cimetom, pogotovo ovako nesto lijepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. Ima nas dosta :),taj cimet nas zacarao:)

      Izbriši
  5. Mmm... divno! Obožavam cimet rolnice i često ih pravim. Druga stvar za kojom sam luda su bademi i badem masa ili pasta od badema... Nisam ih do sad kombinovala, ali mislim da ću prvom prilikom :)
    A to što gotova pasta ima izraženiji ukus je zbog dodatka ekstrakta (obično gorkog) badema... Ja to obično mijenjam aromom, jer je sam ekstrakt nemoguće pronaći... Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na savjetu:) ako probate javite dojmove :)

      Izbriši
  6. Divno! Mislim da bih mogla ovo danas :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako još nisi probala a voliš cimet, probaj svakako :)

      Izbriši
  7. ovo je prefinooooo, danas sam radila po tvom receptu, samo u nedostatku badema radila sam s lješnjacima - oduševila se mekanim tjestom i što reć navečer u deset pojela dva komada i odmah ujutro još dva....hvala na receptu!
    p.s. dodala sam i grožđica i dio sam zamrznula ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Terezija :)) baš mi je drago :)

      Izbriši
  8. Već dugo imam cimet rolice na umu, a nikako da ih napravim..ova verzija mi se zbilja dopada...vrijeme je za akciju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj onda svakako :) nadam se da ce ti se svidjeti ;)

      Izbriši