petak, 24. svibnja 2013.
Rolada od nutelle i jagoda i prvi rođendan bloga / Nutella strawberry roulade
Please, scroll down for English version
I prođe godina...
Za prvi rođendan Vas častim jednom brzom roladom, taman za vikend :)
Hvala vam svima koji prate blog, komentiraju i isprobavaju recepte, ja sam tu zbog Vas i jako mi je drago čuti vaše pozitivne kritike :)
Iza mene je 62 posta, 30000 pregleda, 379 nas je na facebooku i 48 na stranici bloga, i od srca vam hvala svima :)
Sljedeći tjedan vas očekuje jedno krasno darivanje, poklon je u izradi i za sada neka ostane iznenađenje, samo ću reći da je to nešto što krasi svaki prostor :)
A sada rolada, brzo gotova, nježna, topi se u ustima, a o spoju nutelle i jagoda su riječi suvišne.
Sezona jagoda je na vrhuncu, naš vrt se fino zacrvenio, i pokušavam ih što više iskoristiti.
Inače je naša najdraža kombinacija čokoladna Pavlova sa jagodama ( mislim to na kraju nema veze sa istoimenom tortom jer ju radim od duple smjese, dvije kore veličine lima od pećnice, pa su to na kraju kocke ) i nestane odmah. Rolada je već na izmaku, pa nas ove beze kocke očekuju u nedjelju.
Seka je odma za vrijeme fotografiranja pojela dva komada i bila je prilično zadovoljna :)
Biskvit :
4 jaja
80gr šećera
100gr brašna
žličicu domaćeg vanilin šećera ili burbon vanilin šećer
+ nutella za premazivanje
mjerica jagoda
šećer u prahu
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Na lim od pećnice stavite papir za pećenje i malo premažite uljem.
Odvojite žumanjke i bjelanjke.
Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi.
Bjelanjke istucite sa prstohvatom soli u snijeg.
Lagano kružnim pokretima umiješajte snijeg u smjesu žumanjaka ( na 3 puta ), pa prosijte brašno u smjesu i umiješajte ga također ručno, polako kružnim pokretima.
Razmažite tijesto po papiru za pećenje i pecite 6-7 minuta.
Odmah koru stavite na vlažnu krpu, skinite papir za pećenje i urolajte, ostavite da se pohladi.
U međuvremenu jagode operite i narežite na tanke ploške za punjenje rolade, a dio na polovice ili četvrtine.
Odrolajte biskvit, premažite nutellom i posložite jagode na ploške, zarolajte, posipajte šećerom u prahu i ukrasite nutellom i jagodama ( ovima koje ste narezali na polovice ili četvrtine ).
..................................................................................................................................................................
English version
Ingredients :
4 eggs
80gr sugar
100gr flour
1 teaspoon vanilla sugar
+ nutella for filling
fresh strawberries
powdered sugar
Preheat oven to 200 celsius ( 392 F ).
Cover baking sheet with parchment paper and lightly grease.
Separate the yolks and whites.
Beat yolks with sugar and vanilla sugar until pale and foamy.
Beat whites with pinch of salt unti firm peaks.
Gently stir whites into yolks, with spatula ( to three times ).
Sift flour into mikture, and gently stir with spatula.
Spread the dough on parchment paper and bake for 6-7 min.
Immediately place the crust on damp cloth, remove the parchment paper and roll it in, let it cool.
In the meanthime, wash the strawberries and cut them into thin slices, and some cut into halves.
Spread the nutella over cake, arrange strawberries, roll the cake.
Sprinkle with powdered sugar, garnish with remaining strawberries and some nutella.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Mateja, pa sline mi cure dok vidim jagode u ovoj kombinaciji. :D
OdgovoriIzbrišiSretan blogoročkas! :)))
Hvala ti Anja ;) jooj da znas kak je dobra ;)
IzbrišiJao, izgleda savršeno...Još puno rođendana ti želim;)
OdgovoriIzbrišiHvala i hvala ;))
IzbrišiSrećan blogorođendan i još dugo ih slavila!
OdgovoriIzbrišiRolat je divan.
Hvala :)
IzbrišiI tebi je rođendankovic :) Sretan sretan! Sad ces me ubiti, al ne volim nutelu osim u kombinaciji sa slanim stapicima :D ali kad sam vidjela slike rolade predomislila sam se ;))
OdgovoriIzbrišiHvala Anja :) mm i ja ju volim sa stapicima, ali vjeruj mi u ovoj kombinaciji je odlicna :)
IzbrišiSrećan rođendaaaan!
OdgovoriIzbrišiDa nastaviš sa ovakvim divnim fotkama i delicijama da nas inspirišeš:)
Hvala ti Nevena <3
IzbrišiSretan blogorođendan, rolada je super
OdgovoriIzbrišihvala ti :)
IzbrišiSretan blogoroćkas!!! :))))
OdgovoriIzbriši(Maja)
hvala ti Majo :)
Izbrišia, divote! ja bi ovo odmah i sad :) i sretan blogoroćkas, sa zakašnjenjem
OdgovoriIzbrišiHvala ti Tamara :)
Izbrišisretan blogorođendan i još puno divnih recepata :D
OdgovoriIzbrišiOva rolada savršena kao i mnogi dosadašnji kolači :D lp
eh sad vidim datum al ipak nisam vidjela ovu roladu :D
OdgovoriIzbrišiza cestitke nikada nije kasno :) hvala vam puno :)
IzbrišiNjami.... Ob priliki poizkusim. Hvala za recept.
OdgovoriIzbrišiNjami.... Ob priliki poizkusim. Hvala za recept.
OdgovoriIzbriši:) nema na cemu :)
Izbriši