četvrtak, 30. svibnja 2013.

Kolač sa trešnjama / Cherry Cake


                                               Please, scroll down for English version



Ljeto nam je pred vratima a vrijeme je više jesensko, tmurno i hladno.
Raspoloženje ipak poprave slatke, crvene prve ovogodišnje trešnje :)
Moram priznati da ih najviše volim pojesti onako s drveta, ali kod kume sam ih nabrala poviše, pa da ne propadnu odlučila sam ih staviti u neki fini, brzi kolač.
Recept nisam imala baš nikakav, štrudlu od trešanja ne volim, ali mi je moja draga sestrična Marina dala ovaj odličan recept :) ja sam ga malkoc izmjenila i evo ga :)



Biskvit ( kalup 25x40 )
350gr brašna
200gr svježeg sira
7 žlica mlijeka
6 žlica ulja
2 jaja
100gr šećera
1 burbon vanilin šećer ili domaći vanilin šećer
prstohvat soli
1 prašak za pecivo


Miksajte jaja i šećer, dodajte vanilin šećer, svježi sir, miksajte.
Dodajte mlijeko, ulje, sol, i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Ovo tijesto je polutvrdo, ne smije biti rijetko. Žlicom ga stavite u kalup koju ste prethodno premazali maslacem ( ili stavite papir za pećenje ).




+ cca 1 kilogam trešanja
 žličica cimeta
 žličica šećera

Trešnje očistite od koštica, posipajte ih sa šećerom i cimetom i dobro promiješajte.
Rasporedite ih po tijestu.




Crumble 
120gr maslaca
100gr smeđeg šećera
50gr brašna
50gr zobenih pahuljica
30gr grubo sjeckanih lješnjaka

Rashlađeni maslac narežite na kockice, dodajte ostale sastojke i trljajte prstima dok se dobijete mrvice.
( ja crumble radim "od oka " pa ako vam je previše maslaca dodajte još zobenih pahuljica, ili obrnuto )

Rasporedite mrvice po trešnjama.


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, pecite 20 minuta na 200 stupnjeva, pa smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 30ak minuta.




Broj komentara: 6: