ponedjeljak, 18. veljače 2013.

Zebrasti muffini sa vručim čokoladnim preljevom / Zebra muffins wit hot chocolate sauce


                                             Please, scroll down for English version




Već sam u postu sa Zebra kolač rekla da tata jako voli mramorni kolač, pa eto već neko vrijeme traži opet taj mramorni :)
Meni osobno ništa posebno, fin mi je uz čaj, kavu ali ništa spektakularno, ja ipak volim puno čokolade.
Pa eto tati na volju su nastali zebrasti muffini :)
A ja sam odlučila skuhati još vruči čokoladni preljev, onako za mene.
Taj preljev obavezno radimo uz palačinke, a kad se ohladi ( ako ga ostane ) ja ga pojedem onako na žlicu :)
Kada se ohladu bude konzinstencije kao nutella.




Recept :
250ml ulja
170gr šećera
100ml mlijeka
1 burbon vanilija šećer ili nekoliko kapi arome vanilije
4 jaja
300gr brašna
1 1/4 žličice praška za pecivo
na vrh noža sode
3 žlice kakaa
80gr čokolade
korica naranče




Zagrijte pečnicu na 180 stupnjeva.
Rastopite čokoladu na pari.
Miksajte mlijeko, jaja, ulje, burbon vaniliju i šečer.
Razdvojite smjesu u dvije zdjele. U brašno dodajte prašak za pecivo i sodu.
U jednu smjesu ( ona koja će ostati žuta ) dodajte 170gr brašna, miješajte pjenjačom dok se ne sjedini.
Dodajte i koricu naranče.
U drugu smjesu dodajte rastopljenu čokoladu, 130gr brašna i kakao.
U pripremljene kalupe ( ja sam koristila silikonske ) ili u papirnate košarice žlicom stavljajte naizmjenično smjese.
Pecite 20minuta.




Čokoladni preljev :
obično radim "od oka" pa su i mjere onako odprilike :)
2dcl mlijeka
80-100gr čokolade

Čokoladu i mlijeko stavite na vatru, neka zakipi, činiti će vam se rijetko ali kada zakipi početi će se gusnuti.
Miješajte obavezno i kuhajte do gustoće koja vam odgovara.
Već sam rekla, meni je odličan i kad se ohladi :)




...............................................................................................................................................................
English version

Recipe :
250ml oil
170gr sugar
100ml milk
1 burbon vanilla  sugar or vanilla extract
4 eggs
300gr flour
1 1/4 tsp baking powder
the tip of the knife soda
3 tbsp dark cocoa powder
80gr dark chocolate
orange zest

Preheat oven to 180 celsius ( 356 F ).
Melt chocolate on double boiler.
Mix milk, eggs, oil, vanilla and sugar until well combine.
Divide the batter into two equal parts. Mix flour with baking powder and soda.
To one part ( which will remain yellow ) add 170gr flour, whisk until well combine, add orange zest.
To other add melted chocolate, remaining flour and cocoa powder.
Into the prepared molds, using tablespoon pour mixture ( intermittently yellow-brown ).
Bake for 20min.



Chocolate sauce :
2dcl milk
80-100gr chocolate

Put chocolate and milk over the heat and bring to boil.
When you boil it will begin to thicken, stir constantly and cook to desired consistency.
This sauce is great with pancakes.


Broj komentara: 6:

  1. mljac.. savršeni . Kao svaki čokoljubac , počastiću se jednim .

    OdgovoriIzbriši
  2. ma baš su fora, ovako zebrasti...efektno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasni su mi ovi muffini, a ovu finu čokoladu osjećam kako se topi u ustima. Odlično !

    OdgovoriIzbriši