subota, 2. veljače 2013.

Muffini od jabuke i cimeta / Apple cinnamon muffins


                                               Please, scroll down for English version




Ako volite kombinaciju jabuke i cimeta, ovi muffini će vam se sigurno svidjeti.
Mekani i sočni, mirišljavi, ma odlični :) Svima su se svidjeli, neki su odmah zapisali recept i već isprobali.
Ja sam ih nakon dva dana opet radila, i da sam u blizini pečnice opet bi ih radila.
Mislim da sam ih dovoljno nahvalila, pa možemo preći na recept.
Eh da, preporučam da poduplate smjesu :)




Recept :
200gr brašna
140gr šećera
1 žličica cimeta
2 žličice praška za pecivo
malo soli
1/3 šalice ulja
1 jaje
1/2 šalice punomasnog mlijeka
1 naribana jabuka
1 jabuka narezana na sitne kockice

Mrvičasti pokrov ( crumble )
1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
2-3 žlice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
2-3 žlice maslaca




Promiješajte brašno, šećer, sol, cimet i prašak za pecivo u posudi.
Miksajte ulje, mlijeko i jaja dok se sjedini.
Polako ulijevajte mokre sastojke suhima i miješajte kuhačom ili spatulom.
Umiješajte prvo ribane jabuke, a na kraju jabuke na kockice ( ja sam u jednoj turi jabuke na kockice posipala na smjesu nakon punjenja košarica ).
Napunite košarice 2/3, pa posipajte mrvicama.

Crumble : miješajte zobene pahuljice, šećer i cimet, pa dodajte ohlađeni maslac ( narezan ) i trljajte prsima dok ne dobijete mrvice, rasporedite ih po muffinima.

Pecite 20-25 minuta na 200 stupnjeva.

...................................................................................................................................................................
English version 






Recipe :
200gr flour
140gr sugar
1 tsp cinnamon
2 tsp baking powder
pinch of salt
1/3 cup oil
1 egg
1/2 cup full fat milk
1 grated apple
1 apple cut into small cubes

Crumble :
1/2 cup oatmeal
2-3 tablespoon brown sugar
1 tsp cinnamon
2-3 tablespoon butter




Preheat oven to 200 celsius ( 392 F ).
Mix flour, sugar, baking powder, cinnamon and salt in a bowl.
Beat oil, egg and milk until combine. Slowly pour wet ingredients into dry and stir with wooden spoon or spatula. Stir in grated apples, and in the end sliced apples.
Fill muffins tins 2/3 and sprinkle with crumbs.

For crumble : mix oatmeal, sugar and cinnamon, and rub in the butter until it resembles breadcrumbs.
Sprinkle crumbs over the muffins.
Bake 20- 25 min.




Broj komentara: 28:

  1. Vidim da su jaaako sočni, al najbolji mi je ovaj mrvičasti dio gore :)
    KOmbinacija za 5, cimet i jabuke su rođeni da žive zajedno u prefinim desertima! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicni! Slazem se sa Anjom, taj mrvicasti posip im da poseban smek. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđa mi se crumble dodatak na muffinima, a oni izgledaju jako sočno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni, prvi put sam takve radila, a ponoviti ću ih svakako još puno puta :)

      Izbriši
  4. baš je zgodan kontrast ovaj crumble pokrivač!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan receptić, a ona torta ispod me apsolutno oduševila :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam nešto slično pravila prije par mjeseci ali tek sad vidim da nisam objavila recept, vjerovatno me uhvatio napad lijenosti.
    Dobri su, nema tu šta da se priča, jedna fina užina uz kafu ili čaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlični su i za doručak :) nikad nije kasno za objaviti :)

      Izbriši
  7. divni mafini, obožavam sve kolače sa jabukama. Mnogo mi se dopada hrskavi crumble.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) i ja isto, a crumble mu daje ono nešto :)

      Izbriši
  8. Može! Prodano! Uzimam! :D Ufff, uz šalicu toplog mlijeka s medom.. prije spavanja.. auuu..

    OdgovoriIzbriši
  9. Oh kako je super recept! Pratimo se?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) naravno, uz kolače i putovanja, moda je moja velika ljubav :)

      Izbriši
  10. Obožavam kombinaciju jabuka i cimeta, a ovi muffini izgledaju posebno sočni!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. rijetki su ti koji ne vole ovu kombinaciju :) stvarno su jako sočni :)

      Izbriši
  11. divan recept...samo me malo brine kako se tijesto podigne sa svime preko ali probacu :) svidja mi se sto je samo jedno jaje, manje holesterola :) i jos malo manje secera i eto :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jel bi se ovo moglo napraviti u obliku kolača? Planirala sam poduplati sastojke :) Hvala ti puno i najbolja si :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Naravno da moze :) ovisno o velicini kalupa treba povecati namirnice :)

      Izbriši
  13. Jos kad bi recept bio na zlice uuu 😉
    I kad bi znali kolika je salica...

    OdgovoriIzbriši