petak, 14. prosinca 2012.

Čokoladni cupcakesi sa voćnim srcem / Chocolate cupcake filled with berry jam


Please, scroll down for English version



Brzi cupcakesi nastali na brzinu, bez vage, miksera i puno zamazanog suđa :)
Jučer sam bila sama doma, i baš mi se jelo nešto slatko ( čitaj čokoladno ), kada sam proučila trenutnu situaciju špajze, odlučila sam se za cupcakese. Doma stoji novi kalup i nove košarice, a ja čekam nastavke za ukrašavanje već skoro 2mj. i nikako da stignu (ebay).
Tako da su ovi kolačići ukrašeni nekim plastičnim starim nastavcima koji ne služe ničemu, i baš su za smeće.
Neke sam samo namazala kremom, bez nastavaka.



Recept :
180g tamne čokolade ( ja sam koristila 52% )
100gr maslaca
80gr šećera
3 jaja
2 žlice brašna
prstohvat soli
žličica instant kave

Čokoladu, maslac, kavu i prstohvat soli otopite na pari.
Jaja i šećer razmutite pjenjačom, dodajte smjesu čokolade i maslaca i na kraju 2 žlice brašna, umiješajte spatulom ili kuhačom.
Od ove smjese mi je ispalo 12 kilačića ali ne baš visokoh ( spuste se kasnije ), pa ako nećete stavljati kremu rasporedite ih u 10 košarica.
Pecite na 200 stupnjeva 10 minuta, nemojte ih prepeći, jer ovako su baš sočni.




Krema :
150ml slatkog vrhnja
150gr mliječne čokolade ili tamne
1 vrhom puna žlica pekmeza
+ pekmez od šumskog voća za punjenje

Sa špricom ili vrećicom utisnite u sredinu cupcakesa pekmez od šumskog voća ( ili nekog drugog po želji ).
Čokoladu nasjeckajte, slatko vrhnje i žlicu pekmeza stavite zagrijavati do vrenja, prelijte preko čokolade i miješajte da se rastopi. Ohladite, da se krema stisne i ukrasite po želji .


...................................................................................................................................................................
English version

Ingredients :
180gr dark chocolate
100gr butter
80gr sugar
3 eggs
2 tablespoon flour
pinch of salt
tsp instant coffee

Preheat oven to 200 celsius ( 392 F ).
Chocolate, butter, coffee and salt melt on double boiler.
Whisk eggs and sugar, ad mixture of chocolate and butter, in the end ad flour and gently stir with spatula.
Bake for 10 min.

Frosting :
150ml heavy cream
150gr milk chocolate or dark chocolate
1 tablespoon berry jam
+ berry jam for filling

Prepare decorating bag with your jam filling and round decorating tip, insert tip in top center of cupcake and squeeze small amount of filling.
Chop the chocolate, heavy cream and 1 tablespoon of jam bring to boil, pour over the chocolate and stir until well combine. Let it cool and decorate as desired.

Broj komentara: 8:

  1. Na slici preseka mi je doslovno krenula voda na usta - svaki drugi komentar je suvišan!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasni, čokoladni, sočni..mmmmm njamiiiii :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo je jedan od najboljih recepata koji su ikad prosli kroz moje ruke...radila sam ih u svim mogucim kombinacijama i sa frosting-om od bijele cokolade...ma ludilo sve ljubi ova smijesa...i sladoled i dzem i sirupe...bas ono kao bijela kosulja koju mozes kombinirat u miljun odjevnih kombinacija...ZAKON! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno <3 jako mi je drago to cuti :)

      Izbriši