Please, scroll down for English version
Ovo su moji prvi trufflesi ili tartufi i odlični su, toliko su mi se svidjeli da ću ih češće raditi i u nekim drugačijim kombinacijama i dodatcima. Champagne truffles koje sam vidjela kod Ebba's cousine su me oduševili i sigurno ću ih isprobati, recept možete vidjeti ovdje.
Moji su klasični čokoladni uz dodatak cimeta, baš onako božićni :)
Recept
250gr tamne čokolade
130ml slatkog vrhnja
1 štapić cimeta
1 žlica maslaca
+
kakao i cimet za uvaljati, ja sam ih nekoloko uvaljala i u pržene mljevene lješnjake
Čokoladu naribajte ili nasjeckajte, slatko vrhnje i štapić cimeta zagrijte do vrenja, cimet izvadite van a sa slatkim vrhnjem prelijte čokoladu, laganu miješajte da se rastopi, možete dodati i nekog likera po želji, dodajte i maslac.
Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak.
Ja sam ostavila sat vremena.
3-4 žlice kakaa pomiješajte sa 1-2 žličice cimeta u prahu.
Izvadite smjesu iz hladnjaka, oblikujte male kuglice i uvaljajte u smjesu kakaa i cimeta.
A sada nagradna igra:)
Vrijeme je darivanja, pa sam ja u suradnji sa http://www.facebook.com/fullcool.chicks pripremila jedno darivanje.
Cure inače izrađuju svašta, od torbica, narukvica, lančića pa do pregača.
Pa svaka domaćica bi trebala imati jednu finu pregaču, pa smo mi tu vam ju poklonimo. Nagradna igra će trajati 7 dana, i želim vam puno sreće. Sve što trebate je prijaviti se na ovaj widget i on vas vodi :) Z početak dodajte cure na facebooku, link vam je malo iznad :) I svakako podijelite darivanje sa prijateljima :)
a Rafflecopter giveaway
............................................................................................................................................................
English version
Recipe :
250gr dark chocolate
130ml heavy cream
1 cinnamon stick
1 tablespoon butter
+ dark cocoa and cinnamon powder
Grate or chop chocolate.
Heat heavy cream and cinnamon stick until it almost boil.
Pour cream over the chocolate, stir until well combine. Add butter.
Cool to room temperature and put in fridge for 1 hour.
3-4 tablespoon cocoa mix with 2 tsp cinnamon powder.
Using a teaspoon, grab chocolate and shape into balls.
Roll each ball into mix cocoa and cinnamon.
You can roll them into ground hazelnuts.
Prekrasne su! I baš bi mi dobro došla jedna pregača :)
OdgovoriIzbrišiOvo sam ja gore sa dečkovog profila :D
OdgovoriIzbrišimljaaaaaaac,pokušat ću ih napraviti :)
OdgovoriIzbrišipregačice želim te pod bor. :D
OdgovoriIzbrišiSuper kolačići!
OdgovoriIzbrišiMljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac :D
OdgovoriIzbrišiJako dobra kombinacija i jako bi mi pasale sad- nema druge nego uhvatit se posla! ;)
OdgovoriIzbrišiMmmmljac, predivno izgleda!
OdgovoriIzbrišiČini se veoma ukusno :)
OdgovoriIzbrišiSviđaju mi se tvoje truffle :)
OdgovoriIzbrišiobožavam čoksu, zapisala recept :-))))
OdgovoriIzbrišiJa bih se u ovome prosto udavila! Mmmmmmmmmmmmmm.... :)
OdgovoriIzbrišikrasni tartufi i krasna pregača
OdgovoriIzbrišiPrekokrasne!!:)
OdgovoriIzbrišiPredivno :-) zaljubila sam se :-)
OdgovoriIzbrišiprobam uskoro! njami .. DINA
OdgovoriIzbriši