Doduše uz manje poteškće, nemamo vagu, nemamo ništa za ukrašavnje a ni fotoaparat za slikanje :)
Ali ja sam bila odlučna u svome naumu, i torta je morala biti napravljena.
Pošto je Suza obožavatelj čokolade kao i ja sama, samo sam znala da mora biti čokoladna.
Uz čokoladni biskvit sam kombinirala meni drage sastojke, nutellu i noisset milka čokoladu, tako da je torta prava bomba.
Marko je nedavno kupio kalup od 16cm, i ovo je bila prava prilika za vatreno ili bolje rečeno čokoladno krštenje:)
Vi ju možete peći u normalnom kalupu, samo neće biti mini nego normalna :)
Slikano je mobitelom, na oblačan dan tako da slike baš i nisu nešto.
Biskvit sam radila po receptu Bite my cake za čokoladnu tortu sa bananama, recept možete vidjeti ovdje http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/08/obecani-zaostatci-cokoladna-torta-s.html.
Ja ću svejedno napisati recept samo za biskvit :)
Od smjesa je za biskvit za kalup od 24cm, i onda ga režete na 3 dijela, ja sam u ovoj mini verziji rezala na 4 dijela i pekla na dva puta.
Čokoladni biskvit :
4 jaja
200gr šećera
70gr maslaca
70gr tamne čokolade
60ml mlijeka
60ml kipuče vode
1 žličica arome vanilije
200gr oštrog brašna
40gr kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
prtohvat soli
* ja nisam zaljevala biskvit sa smjesom mlijeka i ruma, nego sam u malo mlijeka rastopla dva reda čokolade
Rastopite čkoladu sa maslacem na pari.
Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i sol.
Odviojite žutanjke i bjelanjke. Žutanke pjenasto izmiksajte sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu i maslac, vruču vodu i mlijeko. U tu smjesu prosijte smjesu brašna i miksajte da se sjedini.
Bjelanjke istucite u snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
Ako pečete mini tortu pecite na 180 stupnjeva 25-30min, a ako pečete normalnu tortu 40ak min.
Kada se ohladi prerežite biskvit na 3 dijela. A kada ćete slagati tortu onda svaki biskvit pomočite smjesom mlijeka i čokolade.
Krema od nutelle :
250ml slatkog vrhnja
100gr milka noisset čokolade
5 žlica nutelle, onako prepunih
30gr maslaca
*možete dodati prženih mljevenih lješnjaka
Čokoladu, nutellu, maslac i 150ml vrhnja otopite na parnoj kupelji.
Ostavite da se dobro ohladi, i onda umiješajte šlag (100ml slatkog vrhnnja), mi smo bez toga jer nam je vrhnje ostalo vani pa se nije dalo izmiksati :/
Kada prerežete biskvit, svaki namočite malo, pa premažite kremom i tako do kraja.
Ja sam se namučila, pošto je bilo jako vruče pa mi se krema topila, tako da ju ostavite malo u frižideru prije mazanja.
Ukrasite po želji, baš bi ljepo pasale prepolovljene jagode ili maline ali ih mi nismo imali, ili sa sjeckanim lješnjacima. Dobro ju ohladite i navalite :)
Predobro.
OdgovoriIzbrišiOvaj mali kalupić je odličan kad želiš nešto fino a ne želiš pretjerivati :)
A nutellu obožavam tako da mislim da ću probati nešto ovakvo napraviti.
Na blogu.. http://artonmyway95.blogspot.com/.. Vjenčanje iz snova..
Hvala:) i ja obozavam nutellu, a mini tortica je bas efektna:)
IzbrišiObavezno ću probati ovo :)
IzbrišiAko zelis da krema bude blaza, dodaj vise slatkog vrhnja:) i meni bi pasao pekmez od malina na biskvit pa onda krema:)
IzbrišiAjme, čokolada u najboljem svjetlu :)) Preslatko, a ne sumnjam da je fino :) Super su mi te mini tortice!
OdgovoriIzbrišiHvala ti;)
IzbrišiIzvrsna tortica i posebno mi se sviđa kalup, jako volim ovakve male a visoke torte. Cijela torta je super, ali glazura me posebno mami, odlično !
OdgovoriIzbrišiHvalaaa:))) glazura je bas mmm:)
IzbrišiSuper je torta... Bas zato sto je nastala sa toliko ljubavi i bez nekih pomagala... Svidja mi se!
OdgovoriIzbrišiUltračokoladna megatortica :) Super je! Čestitke mladoj dami na položenom ispitu!
OdgovoriIzbrišiHvala puno;) prenjeti cu joj cestitke:)
Izbriši*prenijeti cu :)
IzbrišiČestitke na položenom ispitu
OdgovoriIzbrišitortica je preslatka, ja si moram nabaviti ovakvi mali kalupić
Hvala:) ma ja vam imam i kalup koji se da pomjeriti od 16cm do 32, pa onda po potrebi:)
IzbrišiZdravo Mateja. Od skora pratim tvoj blog i sve pohvale za njega. Imam jedno pitanje: ovdje čitam da imaš podesivi kalup za torte od 16 do 32 cm pa me zanima na koji način pečeš u njemu, koliko znam to je obruč i nema 'dno' pa se mora peći na velikom plehu, stoga kako osiguraš da ne curi biskvit odozdo? Molim za odgovor što prije, već danima čitam o takvom obruču i mišljenja su podijeljena, a baš bih ga rado naručila jer se čini zgodnim.. Dosadilo mi pronalaženje finih recepata a na kraju piše da je za kalup 22 a ja imam samo 26. :( Lijep pozdrav! Mela
OdgovoriIzbrišidraga Mela, taj kalup je dobra stvar, uzmes dva sloja aluminiske folije , na nju obruc i onako ju namotas okolo i nece curiti :)
Izbriši