ponedjeljak, 11. lipnja 2012.

Torta sa Nutellom za predzadnji položen ispit mojoj Suzi :)

Kao što se vidi iz naslova torta je posvećena mojoj suzi koja je rješila zadnji kolkvij iz mpp-a ( međunarodno privatno pravo) koje je najteži ispit na našem faxu. Ne da je samo posvećena nego sam ju i ispekla za nas :)
Doduše uz manje poteškće, nemamo vagu, nemamo ništa za ukrašavnje a ni fotoaparat za slikanje :)
Ali ja sam bila odlučna u svome naumu, i torta je morala biti napravljena.
Pošto je Suza obožavatelj čokolade kao i ja sama, samo sam znala da mora biti čokoladna.
Uz čokoladni biskvit sam kombinirala meni drage sastojke, nutellu i noisset milka čokoladu, tako da je torta prava bomba.
Marko je nedavno kupio kalup od 16cm, i ovo je bila prava prilika za vatreno ili bolje rečeno čokoladno krštenje:)
Vi ju možete peći u normalnom kalupu, samo neće biti mini nego normalna :)



Slikano je mobitelom, na oblačan dan tako da slike baš i nisu nešto.
Biskvit sam radila po receptu Bite my cake za čokoladnu tortu sa bananama, recept možete vidjeti  ovdje http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/08/obecani-zaostatci-cokoladna-torta-s.html.
Ja ću svejedno napisati recept samo za biskvit :)
Od smjesa je za biskvit za kalup od 24cm, i onda ga režete na 3 dijela, ja sam u ovoj mini verziji rezala na 4 dijela i pekla na dva puta.

Čokoladni biskvit :
4 jaja
200gr šećera
70gr maslaca
70gr tamne čokolade
60ml mlijeka
60ml kipuče vode
1 žličica arome vanilije
200gr oštrog brašna
40gr kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
prtohvat soli
* ja nisam zaljevala biskvit sa smjesom mlijeka i ruma, nego sam u malo mlijeka rastopla dva reda čokolade


Rastopite čkoladu sa maslacem na pari.
Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i sol.
Odviojite žutanjke i bjelanjke. Žutanke pjenasto izmiksajte sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu i maslac, vruču vodu i mlijeko. U tu smjesu prosijte smjesu brašna i miksajte da se sjedini.
Bjelanjke istucite u snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
Ako pečete mini tortu pecite na 180 stupnjeva 25-30min, a ako pečete normalnu tortu 40ak min.
Kada se ohladi prerežite biskvit na 3 dijela. A kada ćete slagati tortu onda svaki biskvit pomočite smjesom mlijeka i čokolade.


Krema od nutelle : 
250ml slatkog vrhnja
100gr milka noisset čokolade
5 žlica nutelle, onako prepunih
30gr maslaca
*možete dodati prženih mljevenih lješnjaka


Čokoladu, nutellu, maslac i 150ml vrhnja otopite na parnoj kupelji.
Ostavite da se dobro ohladi, i onda umiješajte šlag (100ml slatkog vrhnnja), mi smo bez toga jer nam je vrhnje ostalo vani pa se nije dalo izmiksati :/


Kada prerežete biskvit, svaki namočite malo, pa premažite kremom i tako do kraja.
Ja sam se namučila, pošto je bilo jako vruče pa mi se krema topila, tako da ju ostavite malo u frižideru prije mazanja.
Ukrasite po želji, baš bi ljepo pasale prepolovljene jagode ili maline ali ih mi nismo imali, ili sa sjeckanim lješnjacima. Dobro ju ohladite i navalite :)


Broj komentara: 17:

  1. Predobro.
    Ovaj mali kalupić je odličan kad želiš nešto fino a ne želiš pretjerivati :)
    A nutellu obožavam tako da mislim da ću probati nešto ovakvo napraviti.

    Na blogu.. http://artonmyway95.blogspot.com/.. Vjenčanje iz snova..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala:) i ja obozavam nutellu, a mini tortica je bas efektna:)

      Izbriši
    2. Obavezno ću probati ovo :)

      Izbriši
    3. Ako zelis da krema bude blaza, dodaj vise slatkog vrhnja:) i meni bi pasao pekmez od malina na biskvit pa onda krema:)

      Izbriši
  2. Ajme, čokolada u najboljem svjetlu :)) Preslatko, a ne sumnjam da je fino :) Super su mi te mini tortice!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izvrsna tortica i posebno mi se sviđa kalup, jako volim ovakve male a visoke torte. Cijela torta je super, ali glazura me posebno mami, odlično !

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je torta... Bas zato sto je nastala sa toliko ljubavi i bez nekih pomagala... Svidja mi se!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ultračokoladna megatortica :) Super je! Čestitke mladoj dami na položenom ispitu!

    OdgovoriIzbriši
  6. Čestitke na položenom ispitu
    tortica je preslatka, ja si moram nabaviti ovakvi mali kalupić

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala:) ma ja vam imam i kalup koji se da pomjeriti od 16cm do 32, pa onda po potrebi:)

      Izbriši
  7. Zdravo Mateja. Od skora pratim tvoj blog i sve pohvale za njega. Imam jedno pitanje: ovdje čitam da imaš podesivi kalup za torte od 16 do 32 cm pa me zanima na koji način pečeš u njemu, koliko znam to je obruč i nema 'dno' pa se mora peći na velikom plehu, stoga kako osiguraš da ne curi biskvit odozdo? Molim za odgovor što prije, već danima čitam o takvom obruču i mišljenja su podijeljena, a baš bih ga rado naručila jer se čini zgodnim.. Dosadilo mi pronalaženje finih recepata a na kraju piše da je za kalup 22 a ja imam samo 26. :( Lijep pozdrav! Mela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. draga Mela, taj kalup je dobra stvar, uzmes dva sloja aluminiske folije , na nju obruc i onako ju namotas okolo i nece curiti :)

      Izbriši