srijeda, 8. svibnja 2013.

Torta " Vruća " / Hot chocolate cake


                                               Please, scroll down for English version





Neznam odakle da krenem :)
Konačno mi se ostvarila želja i kupila sam fotić, nakon dugog razmišljanja pao je izbor na canon 600d :) upravo gledate moje prve slike ulovljene novim aparatom, tek učim, i baš se veselim :)
Ipak sam potrošila svoju "životnu ušteđevinu " koja je bila predviđena za putovanje u Barcelonu, ali eto draga Barco vidimo se neke druge godine :)


                                                                       moj pozer

Pećnicu nisam upalila 5 tjedana, da, da, u Osijeku nemam pećnicu, a sezona je ispita.
Danas vas častim sa našom najdražom tortom, često je na našem stolu i svi ju vole, odlična je u svim kombinacijama, za neočekivane goste i kada jednostavno trebate ČOKOLADU :)
Original recept sam pronašla na blogu Vali voli torte, ali iz nekog razloga ne mogu pronaći taj recept na blogu da vam stavim link, pa eto link home stranice bloga http://valivolitorte.dobrahrana.jutarnji.hr/, inače sam  probala puno njenih recepata i svi su odlični, tako da preporučam da malo prošvrljate :)




Sastojci :
300gr mliječne čokolade
300gr tamne čokolade ( min 52 % kakaa )
250 gr maslaca
1 žličica instant kave
1 žličica cimeta
6 jaja
1 burbon vanilin šećer
( u orginalu neide kava i cimet, i ide 3 žlice šećera i 2 žlice brašna )



Čokoladu, maslac, kavu i cimet stavite na parnu kupelj, i rastopite.
Miksajte jaja i burbon šećer ( možete i pjenjačom ), pa ulijte smjesu čokolade i maslaca, promiješajte da se dobro sjedini.
Na dno kalupa ( 26cm ) stavite papir za pećenje, namastite maslacem.
Pecite na 160 stupnjeva 35 minuta, lagano će početi pucati korica a sredina će biti još uvije želatinasta.
Pohladite koju minutu, posipajte kakaom ( ako želite ) i navalite :) jednako je fina i vruča, i topla i hladna. Kod nas je dobila ime "vruća", i najčešće mama kaže " daj smučkaj onu vruću ".





...................................................................................................................................................................
English version


                                                           Hot Chocolate Cake

300gr milk chocolate
300gr dark chocolate ( 52 % cocoa )
250gr butter
1 tea spoon instant coffee
1 tea spoon ground cinnamon
6 eggs
1 burbon vanilla sugar ( or vanilla paste, extract )
( original recipe does not have cinnamon and coffee, and has 3 tablespoon sugar and 2 tablespoon flour )



Melt chocolate, butter, coffee and cinnamon on double boiler.
Whisk eggs and vanilla, pour mixture of chocolate and butter and stir until well combine.
The bottom of cake pan cover with parchment paper, grase with butter.
Preheat oven to 160 celsius ( 320 F ) and bake 35 min.
Let iz cool a few minutes and go for it ;)




Broj komentara: 8:

  1. Jako lijepo, a kladim se i prefino - samo bih ja maknula kavu jer ju ne volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Matejka :) jako je fina :) kava ti se u ovom slucaju ne osjeti samo istakne okus cokolade :)

      Izbriši
  2. Prekrasna je torta, stvarno divna :) I eto, isplatilo se kupit fotić, makar će Barcelona čekati... ja inače baš iduće godine planiram u Španjolsku :D

    A nemam ni ja pećnicu u svom studentskom stančiću u Zagrebu, i opet ostajem ovdje za vikend, a pere me kriza jer nisam slatko jela već dugo :D
    Vidimo se na Slatkim guštima, nadam se:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Anja :) aa blago tebi, i ja bi :)
      ma zasladit ces na zrinjevcu :) nadam se da se vidimo u ned ;)

      Izbriši
  3. Ovo je apsolutno najbolja kombinacija! Radim nešto slično, ali jedva čekam da isprobam i ovaj recept;)

    OdgovoriIzbriši