subota, 18. svibnja 2013.

Mak Na Konac i nova blogerska prijateljstva



Prošle subote nas je spojila ljubav prema slasticama, i znatiželja što se krije u vitrini novootvorene slastičarne Mak na konac. Ako još niste čuli, naša simpatična slastičarka Petra Jelenić otvorila je slastičarnu u Dukljaninovoj ulici, ja sam jedva čekala da ju posjetim i isprobam njihove slatke kreacije.




Bojana nam je objasnila sve o svakome kolaču da nam olakša izbor :) Nažalost tada nije bilo košarica sa kremom od pistacia i jagoda, kocke od tamne čokolade i torte od mrkve, a možda i bolje jer onda stvarno neznam šta bi izabrala.




Nešto još draže od kolača mi je bilo to što sam osobno upoznala naše drage blogerice :) Pamelu koja se krije iza bloga Charmpam cakes, Tihanu sa Just cake the Cupcake i Anju sa bloga Biftek i merlot.
Družile smo se kratko ali slatko :) i jedva čekam neko ponovno druženje i to u većem broju :)












Nakon odluke, kutije u ruke i trk u najbliži kafić, a onda fotosešn ;)





Ovo je sadržaj moje slatke kutijice , i ovako torta od maka broj 1. , prefina, puno maka, zasitna onako taman, i svakako ću opet ići po nju.
Ps. ako neko ima dobar recept za tortu od maka, bila bi zahvalna da mi pošalje :)
Odmah uz bok joj stoji noissete torta, nježna, pjenasta i odlična.
A macaronsi, ja sam uzela od maline i sa bućinim sjemenkama.
Cure su uzele svašta nešto, ja sam slikala samo Tihaninu kutiju i Pamelinu tortu " Irena ", iz nekog nepoznatog razloga nisam poslikala puni sadržaj njene i Anjine kutije, ali sigurno će vas i one obavijestiti o svome sadržaju i iznesti dojmove.








                                                          Creme Brulee koji to nije



                                                                          Torta Irena




Zaključak, svaka čast Petri, radi sa prvoklasnim namirnicama, ima odlične ideje i jako fine kolače, ja ću joj svakako opet u posjet prvom prilikom :)
Ako još niste bili, ja vam toplo preporučam da odete i isprobate koliko god možete ( ja sam na kraju skužila da sam možda mogla još jedan, hah ).
I pozdrav kolegicama, jako mi je drago što sam vas upoznala i jedva čekam neko novo gastro druženje :)

Broj komentara: 10:

  1. predobro izgledaju, radujem se posjetu Zagrebu za 2 tjedna pa ćem isprobati kolačiće :) iako nisam sigurna koji prije odabrati :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao, živote! Danam mi jeste čudan dan i reagujem na sve i svašta, ali ove na ove kolače ne može čovek da ostane ravnodušan, sve i da hoće! preslatke ste devojke :) A kolačići, po mom ukusu, i izgledom i sastojcima <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Milice :) <3 ako dodes u Zagreb, javi se pa cemo na degustacije :)

      Izbriši
  3. super izgleda . Lepa , moderna poslastičarnica sa kvalitetnim kolačima. Vredi posetiti ...

    OdgovoriIzbriši