nedjelja, 27. travnja 2014.

Brza torta od čokolade i lješnjaka







Pobjegla sam doma, izmorena, ali odmah prvi dan je cijeli prošao u pokretu, a toliko sam bila umorna da imala pokušaj skidanja šminke acetonom. Eh, riječi su suvišne, znam.
Nakon što sam fino noćas odspavala, odmorila, pojela bakinu juhu, ko nova sam :)
Vrijeme je i za neki novi post, ova brza torta je imala premijeru u uskrsšnjem broju Super Mile.
Lijep je osjećaj listati novine uz kavu i gledati svoj recept :)
Ovu srijedu je izašao i članak o M's Bakery, pa kada se osvrnem ne mogu vjerovati, prošle su skoro dvije godine pisanja, brojni recepti, vaše slike isprobanih recepata i divna prijateljstva.
I sve što mogu reći je da baš volim ovaj blogerski svijet, baš me je upotpunio i usrećio.



Brza torta od čokolade i lješnjaka

150gr tamne čokolade ( 60 % kakaa )
100gr tamne čokolade ( 70 % kakaa )
100gr mliječne ili noissete čokolade
170gr maslaca
prstohvat soli
150gr prženih mljevenih lješnjaka
6 jaja
3 žlice smeđeg šećera



Zagrijte pećnicu na 150C.
Dno kalupa (26cm ) obložite papirom za pečenje, pa premažite maslacem dno i stranice.
Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte i prstohvat soli, ostavite da se malo ohladi.
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta.
Dodajte otopljenu čokoladu i maslac smjesi jaja i šećera i miksajte dok se ne sjedini.
Na kraju spatulom umiješajte lješnjake.
Izlijte u pripremljeni kalup i pecite 30min.
Poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili još bolje kuglicu sladoleda i uživajte u toplo hladnoj kombinaciji.
 * nije potrebno držati tortu u hladnjaku.



Broj komentara: 10: