ponedjeljak, 28. listopada 2013.

Mirisna rolada sa bundevom / Pumpkin roulade





Znači ja sam se skroz zaljubila u bundevu, i onda kada me primi to ludilo samo pečem u istom tonu :)
Krasna narančasta bundeva, krasna topla jesen, pa malo druženja sa prijateljima uz nešto za pojesti, popiti ma kud ćeš bolje :)
A ova rolada, uh baš po mome guštu, kremasta, nježna, aromatična, ma pun pogodak, i svakako vam ju preporučam da probate.




Biskvit :
100gr brašna
3 jaja
170gr šećera
190gr pirea od bundeve
1 burbon vanilin šećer
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
žličica cimeta
malo svježe ribanog muškatnog oraščića
četvrtinu žličice đumbira




Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Lim namažite maslacem pa stavite papir za pečenje.
Pomješajte brašno, sol, prašak za pecivo i začine.
Miksajte jaja sa šećerom i burbon vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta.
Umiješajte pire od bundeve, i na kraju dodajte brašno i miješajte dok se ne sjedini.
Pecite 13 min.
Pripremite krpu, posipajte ju obilno šećerom u prahu, odmah vrući biskvit prebacite na krpu ( gornjom stranom prema dole ) i odvojite papir za pečenje i urolajte.
Ostavite ju da se skroz ohladi.


Krema od sira:
300gr krem sira ( ja sam koristila abc )
200ml slatkog vrhnja
2-3 žlice meda
žličicu burbon vanilin šećera ( ili domaćeg vanilin šećera ili extrakta )

Sir malo izradite vilicom, dodajte mu meda po želji i vanilin šećer.
Slatko vrhnje istucite u šlag i dodajte siru i dobro promiješajte.

Biskvit odrolajte, premažite kremom i zarolajte.
Po želji još posipajte šećerom.

* meni je rolada bolja ako ne stoji u hladnjaku, a vama kako paše :)



Broj komentara: 14:

  1. Obožavam kremu od sira! Koliko bundeve treba za 190 g pirea? Ili je to neki kupovni pire?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ovom obliku ju i ja volim :) kupila sam hokaido tikvu, imala je 800gr cijela neociscena i ispalo 190gr nakon pecenja ;) ali ako bude malo manje ili vise nije problem :)

      Izbriši
  2. Predivan rolat, odlicne boje, mmmm, njamiii

    OdgovoriIzbriši
  3. Cao, ja sam pocetnica i bila bih jako zahvalna ako bi mi napisali kako da napravim pire od bundeve. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Aida, nema problema :) za ovu roladu ti je potrebna bundeva od 800gr ( neociscena ), ocistis ju od kostica, narezes na manje komade, poslazes na papir za pecenje korom prema dolje i peces u zagrijanoj pecnici na 200- 220 stupnjeva 40ak minuta, dok ne omeksa, ostavis da se malo ohladi i odvojis meso od kore, i onda napravis pire pomocu stapnog miksera ili multipraktika :)

      Izbriši
  4. Divno, koliko je danas cu isprobati ovaj recept. Hvala vam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vama :) nadam se da ce vam se svidjeti, i svakako javite utiske, a slobodno i slikicu posaljete :)

      Izbriši
  5. Probala sam i rolat je fantastičan .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno ;) meni je jedan od drazih :)

      Izbriši