četvrtak, 18. listopada 2012.

Torta od nutelle bez brašna



Mislim da je ovo moja posljednja ulaznica za Ajme, kolko nas je.
Iz mojih postova ste mogli zaključiti da volim nutellu, ali vrijeme je za neke nove slatke recepte, došle su nam i mandarine i buče, pa i tome moram posvetiti pažnje.
Pokušavam biti što aktivnija kada sam doma, pa istražujem, kemijam, pečem, ma svašta  se događa kod mene.
Ovo je jedna brza torta, sočna i čokoladna, može biti slađa ili gorča, kako vam više paše.


Ovo je bila prilika da vam i pokažem moj novi stalak ;)
Slikano je mobitelom, jer nikako da kupim memorijsku karticu za fotoaparat, ali biti će i to skoro.

Recept:
200gr maslaca
100 gr čokolade ( ja sam koristila 70%, ali vi možete i nemorate, moji nevole jako slatko pa sam se prilagodila njima)
300-400gr nutelle
100gr šećera, ako stavljate samo nutellu, dosta će vam biti jedna žlica
6 jaja
1 žličica instant kave ( po želji)




Kalup 23cm.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Na pari rastopite čokoladu i maslac, kada se otopi maknite sa kupelji i dodajte nutellu, miješajte dok se ne rastopi, dodajte kavu.
Odvojite žumanjke i bjelanjke.
Žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiksajte, zatim dodajte smjesu čokolade, nutelle i maslaca i miksajte.
Bjelanjke izmiksajte u snijeg i umiješajte u smjesu ručno dok se ne sjedini.
Izlijte u kalup koji ste malo namazali maslacem i pecite 20-30 minuta, ovisno o pečnici.
Nemojte peči na ventilaciji.
Kolač mora u sredini biti malo želatinast, znači nesmije biti skroz čvrst.
Ostavite ga da se pohladi pola sata, pospite kakaom i sjeckanim lješnjacima, poslužite uz tučeno slatko vrhnje.


I tako ja pokušavam uslikat kolač, a svi sjede za stolom i viču požuriii, može to malo brže i sl. :)
Torta je sočna, čokoladna i zadovoljila je moja očekivanja.
Ja sam zadnji komad pojela drugi dan uz popodnevnu kavicu, i zanimljivo štivo:)

Mateja:)

4 komentara: