četvrtak, 19. prosinca 2013.

Blogerska druzenja + dva recepta :)





Najveća blagodat ovog blogerskog života su prijateljstva koja se rađaju, druženje s divnim ljudima s kojima dijeliš interese i strast.
Za početak smo se podružile na promociji novog browniesa u Cookie factoryiu, malo smo se fulirale kod uspinjače i dogovorile subotnje druženje kod mene. Nažalost, nismo se uspjele okupiti u punom sastavu ali biti će još prilike. Na slici s lijeva na desno naša Tamara Bite my cake ,Charmpamcakes iliti naša Pamela, moja malenkost, Biftek i Merlot naša Anja, Just cake the cupcake draga Tihana i Sweetheart naša druga Anja :)




                                       * ovu sliku sam posudila od naše Tihane :)


Vratimo se na subotnje druženje, noć bez sna, jer smo Pamela i ja u ranojutarnjim satima krenule put Beča :)
ali o tome u nekom drugom postu.
Anja Biftek i Merlot nas je obradovala i oduševila sa svojom finger food zakuskom, nismo znali od kuda krenuti, a sve jedno bolje od drugog.







Popilo se malo vina, malo domaće medice, i Pamela je napravila odličan liker od vanilije i bijele čokolade koji smo zaboravili pofotkati.



Došao je red i na nešto slatko :)
Za početak tart od bundeve i čokolade, koji se moram priznati muškom dijelu nije baš pretjerano svidio :)
Nije im se svidjela sam ideja bundeve u kolaču.





Tart od bundeve i čokolade 

Prhko tijesto :
250gr brašna
125gr maslaca
2 žumanjka
5 žlica šećera u prahu
na vrh žličice cimeta
malo hladnog mlijeka za zamijesiti tijesto


U zdjelu stavite brašno,šećer i cimet, pa dodajte maslac narezan na kockice, utrljajte maslac prstima u brašno, dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
Dodajte žumanjke i malo mlijeka pa umijesite tijesto.
Oblikujte kuglu, pa ga spljoštite u disk i umotajte u prozirnu foliju pa ostavite 20ak minuta u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 180C, premažite maslacem kalup, tijesto razvaljajte i pomoću valjka prebacite u kalup, izbockajte ga vilicom, pa ga stavite jos 15 min u hladnjak. Prekrijte ga papirom za pečenje i stavite preko rižu, grah ili kuglice za pečenje pa pecite na slijepo 15 min. Ostavite tijesto da se hladi dok pripremate nadjev.

Nadjev :
550gr pirea od butternut bundeve
130ml slatkog vrhnja
130gr smeđeg šećera
3 jaja
žličica cimeta
1/4 žličice đumbira
malo svježe ribanog muškatnog oraščića
malo klinčića
prstohvat soli
150gr tamne čokolade ( 50-70 % kakaa )

Od pečene bundeve napravite pire.
Miksajte jaja i šećer dok ne postane pjenasto, dodajte bundevu i ostale sastojke osim čokolade.
Čokoladu otopite na pari.
Odvojite 1/4 nadjeva ( može i više ako želite da bude čokoladnije ), pa u taj dio nadjeva dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte da se sjedini.
Preko tijesta ulijte prvi dio kreme ( bez čokolade ), pa dodajte čokoladnu smjesu i čačkalicom prošarajte dvije smjese za ovaj mramorni efekt.
* možete čokoladu dodati u cijelu smjesu ako želite :) to je za one koji se boje bundeve, pa ako ju ne vide neće imati predrasude :)
Pecite na 180C 45 minuta.





Torta od maka i čokolade

prilagođeno sa bloga Svaštarica

6 jaja
180gr šećera
180gr maslaca sobne temperature
50gr čokolade ( naribati )
280gr maka
5 žlica ruma
 
Glazura :
200gr tamne čokolade
6 žlica ulja 
* ja sam mislila tortu prerezati i premazati po sredini pekmezom od maline, ali nisam pronašla pekmez bez koštica, a nisam imala vremena običan riješiti koštica preko cjedila. Ako se vi na to odlučite, pekmez zagrijte na laganoj vatri i premažite tortu izvana ( a ako vam se dobro ohladi možete ju prerezati i po sredini ).

Miksajte žumanjke sa šećerom, pa dodajte maslac. Miksajte dok ne postane jednolična smjesa.
Dodajte naribanu čokoladu, mak i rum.
Bjelanjke istucite u snijeg, pa ih na nekoliko puta lagano umiješajte spatulom.
Zagrijte pećnicu na 180C i pecite 25 - 30 min, provjerite čačkalicom.
Ohlađenu tortu premažite pekmezom, ili samo glazurom.
Za glazuru na pari otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko torte.



Broj komentara: 7:

  1. to ti ej zato kaj muški često ne znaju kaj valja :P :D tart je prekrasan, kao i torta, i sendvičići, ne znam na šta bi prije navalila i nadam se i veselim nekoj drugoj prilici da vam se ovako pridružim! Vidi se da ste baš guštale, a i jedva čekam Beč-post :)
    krasne fotkice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha :) hvala ti, i ja se nadam da cemo se okupiti u punom sastavu :)

      Izbriši
  2. voteva, njihova misljenja me nikad nebi previse dirala.. samo me tatino moze pogoditi.. ostali muski, ah.. samo im daj cokoladu i mirni su.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ugl, torte su obje bile predivne, i count me in za bundevu any time!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah, pa ni nisu me dirala ;) oni su skepticni haha i hvala draga :)

      Izbriši
  4. Divna mi je fotka gdje režeš tart od bundeve, taj Pamelin pogledl, govori više od tisuću riječi. :D
    PReslatka ti je haljinica i baš ti dobro stoji. :)
    Sve bi probala, jedino bundeve ne volim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) joj ja bas volim bundevu :)

      Izbriši