utorak, 26. veljače 2013.

Midnight Crackles - ultra čokoladni keksići


                                                 Please, scroll down for English version



Čim sam ih vidjela kod Ane, znala sam da ih moram isprobati :)
Čokolada je ipak meni no.1 pa je to bilo i za očekivati.
Jednu turu sam ih napravila tanje pa su bili krckaviji, a drugu sam napravila deblje pa su mekani, i ne mogu se odlučiti koja mi je verzija bolja :)




Recept ( preuzeto sa Prstohvat soli )
70gr maslaca
140gr smeđeg šečera
150gr čokolade sa 70 % kakaa
170gr brašna
30gr kakaa
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
pola žličice cimeta
korica jedne naranče
1 jaje




Maslac, čokoladu i šečer otopite na laganoj vatri.
Prebacite u drugu posudu i ostavite da se pohladi.
Pomiješajte brašno, kakao, sodu, sol, cimet.
U čokoladnu smjesu dodajte koricu naranče i jaje i miksajte, dodajte suhe sastojke u nekoliko puta, miješajte kuhačom ili spatulom.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku bar 1 sat.
Zagrijte pečnicu na 180 stupnjeva.
Obložite papirom za pečenje 2 pleha.
Od ohlađenog tijesta radite kuglice , slažite ih na pleh sa razmakom između ( dok formirate kuglicu promijesite tijesto prstima da vam se ne mrvi ).
Svaku kuglicu spljoštite dnom čaše.
Prvu turu sam pekla 11 min, drugu 9min, moja pečnica je malo divlja :)
Ana je preporučila peči 10-12 min, ja vam preporučam 10 min :)



..................................................................................................................................................................
English version

Recipe :
70gr butter
140gr brown sugar
150gr chocolate ( 70% cocoa )
170gr flour
30gr cocoa
1/2 tsp soda
1/4 tsp salt
half tsp cinnamon
zest from one orange
1 egg




Butter, chocolate and sugar melt over low heat.
Transfer mixture in another bowl and let it cool.
Mix flour, cocoa, soda, salt, cinnamon.
Add egg and orange zest into chocolate mixture and whisk.
Gradually add dry ingredients into chocolate mixture, stir with spatula.
Wrap the dough in plastic wrap and refrigerate for 1 hour.

Preheat oven to 180 celsius ( 365 F ).
Cover baking sheet with parchment paper.
Shape dough into balls, and and place them on parchment paper, leave space between cookies.
Flatten each ball with bottom of glass.
Bake for 10 min.





Broj komentara: 10: