Trebate ideju kako potrošiti vrijeme na kišnu subotu?
Evo je stiže :)
Pravi jesenski kolač, sočan i mirisan, kod nas je nestao u 15 minuta, i sutra ću ga ponoviti.
Ovo je i prvi recept sa šljivama na blogu, to je siguran znak da ga morate isprobati.
Biskvit
220gr oštrog brašna
170gr šećera
1 prašak za pecivo
125gr maslaca ( sobne temperature )
3 jaja
200ml jogurta
1 burbon vanilin šećer
cimet
500gr šljiva
Crumble
Pola šalice brašna ( ili sitnih zobenih pahuljica )
2-3 žlice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
2-3 žlice maslaca
Zagrijte pećnicu na 180C.
Kalup za kruh obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
Miksajte maslac sa šećerom i burbon vanilin šećerom dok ne postane skroz kremast. Ako vam se žuri, a maslac je hladan naribajte ga :)
Dodajte jaje, jedno po jedno, između miksajte.
U drugoj posudi izmješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Izradite pjenjačom ( ili prosijte ).
U smjesu jaja i maslaca naizmjenično dodajte smjesu brašna i jogurt, počnite i završite sa brašnom.
Između miksajte dok se smjesa ne sjedini.
Smjesu izlijte u kalup i poravnajte.
Svaku šljivu prepolovite i slažite bočno jednu do druge. Ako ne želite da vam propadne u biskvit, uvaljajte ih u brašno ( meni ne smeta ).
Ja obično uvijek radim crumble od zobenih ali taman su zadnje otišle na doručak :)
Miješajte brašno / zobene, šećer i cimet , dodajte maslac i trljajte prstima dok ne dobijete mrvice.
Po želji vrh kolača posipajte sa mrvičastom smjesom ( crumble ) i pecite 50min - 1 sat. Provjerite čačkalicom.
Mmm looks yummy... love the colour!
OdgovoriIzbrišihttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Krasno izgleda, baš za kišno poslijepodne.
OdgovoriIzbrišiSe ve muy perfecta y exquisita lindo color,abrazos
OdgovoriIzbrišiGracias :)
IzbrišiFantasticno! Isprobavam :)
OdgovoriIzbrišiFantasticno! Isprobavam :)
OdgovoriIzbriši