Mak ili volite ili ne volite, nema između.
Ova torta je za prave ljubitelje maka, a očito nas ima dosta pošto je izazvala lavinu komentara na fb stranici.
Ja jednostavno nisam mogla dočekati da ju probam, što se vidi iz priloženog ( čokoladna glazura se nije stisnula ).
Odlična i bez glazure, može se premazati pekmezom, može ići u manji kalup da bude viša a može se peči kao kolač, eto kako vam drago :)
Biskvit od maka i čokolade
300gr tamne čokolade ( min 64% kakaa )
160gr maslaca
150gr mljevenog maka
5 jaja
50gr šećera
pola žličice cimeta
na vrh žličice kardamoma
na vrh žličice kardamoma
Zagrijte pećnicu na 150C.
Dno kalupa 26cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Ostavite da se malo ohladi.
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postanu blijeda i dok ne udvostruče volumen.
Dodajte smjesu maslaca i čokolade u jaja i miksajte dok se ne sjedini,
U mak dodajte začine i ručno umiješajte u smjesu jaja i čokolade. Smjesa će biti gusta.
Rasporedite smjesu u kalup i pecite 30min.
Možete poslužiti toplu,
Dno kalupa 26cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Ostavite da se malo ohladi.
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postanu blijeda i dok ne udvostruče volumen.
Dodajte smjesu maslaca i čokolade u jaja i miksajte dok se ne sjedini,
U mak dodajte začine i ručno umiješajte u smjesu jaja i čokolade. Smjesa će biti gusta.
Rasporedite smjesu u kalup i pecite 30min.
Možete poslužiti toplu,
Čokoladna glazura
130gr tamne čokolade
žlica ulja
Rastopite na laganoj vatri i prelijte tortu.
* možete prije preljevanja tortu premazati pekmezom po želji :)
Tortu je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.
Ova tekuća čokolada baš mami. Super izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala :)
IzbrišiÇikolatalı ne olursa çok severim. Çok nefis ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
OdgovoriIzbrišipravila sam danas ovaj kolac, bez secera. fantastican recept. hvala.
OdgovoriIzbrišiHvala vama na isprobavanju :)
IzbrišiDanas sam ga opet napravila, po ne znam koji put :D Brzo je gotov, ukusan, sočan i kad god nam stižu gosti, a ja nisam ranije stigla pripremiti kolač - ovaj je prvi na popisu :) Obavezno premažem domaćim džemom od marelica, a poslužim ga uz malo šlaga. Možda danas dodam i par svježih jagoda :) Puno hvala na ovako divnom receptu!
OdgovoriIzbrišiupravo se peče,,divno miriši!
OdgovoriIzbrišiDivota - upravo pojedoh parce toplo sa skuglom vanila sladoleda.... ne secam se ovakvog uzitka dugo... Hvala na receptu!
OdgovoriIzbrišiMoj omiljeni kolac. Nema ukusnijeg
OdgovoriIzbriši