četvrtak, 17. rujna 2015.

Torta od maka i čokolade (bez brašna)





Mak ili volite ili ne volite, nema između.
Ova torta je za prave ljubitelje maka, a očito nas ima dosta pošto je izazvala lavinu komentara na fb stranici.
Ja jednostavno nisam mogla dočekati da ju probam, što se vidi iz priloženog ( čokoladna glazura se nije stisnula ).
Odlična i bez glazure, može se premazati pekmezom, može ići u manji kalup da bude viša a može se peči kao kolač, eto kako vam drago :)




Biskvit od maka i čokolade

300gr tamne čokolade ( min 64% kakaa )
160gr maslaca
150gr mljevenog maka
5 jaja
50gr šećera
pola žličice cimeta
na vrh žličice kardamoma


Zagrijte pećnicu na 150C.
Dno kalupa 26cm obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Ostavite da se malo ohladi.
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postanu blijeda i dok ne udvostruče volumen.
Dodajte smjesu maslaca i čokolade u jaja i miksajte dok se ne sjedini,
U mak dodajte začine i ručno umiješajte u smjesu jaja i čokolade. Smjesa će biti gusta.
Rasporedite smjesu u kalup i pecite 30min.

Možete poslužiti toplu,

Čokoladna glazura

130gr tamne čokolade
žlica ulja 

Rastopite na laganoj vatri i prelijte tortu.
 
* možete prije preljevanja tortu premazati pekmezom po želji :)

Tortu je najbolje čuvati na sobnoj temperaturi.



Broj komentara: 7:

  1. Ova tekuća čokolada baš mami. Super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Çikolatalı ne olursa çok severim. Çok nefis ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    OdgovoriIzbriši
  3. pravila sam danas ovaj kolac, bez secera. fantastican recept. hvala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Danas sam ga opet napravila, po ne znam koji put :D Brzo je gotov, ukusan, sočan i kad god nam stižu gosti, a ja nisam ranije stigla pripremiti kolač - ovaj je prvi na popisu :) Obavezno premažem domaćim džemom od marelica, a poslužim ga uz malo šlaga. Možda danas dodam i par svježih jagoda :) Puno hvala na ovako divnom receptu!

    OdgovoriIzbriši
  5. upravo se peče,,divno miriši!

    OdgovoriIzbriši