nedjelja, 11. svibnja 2014.

Jagodasti Cheesecake (bez pečenja)





Već sam rekla da nisam neki ljubitelj cheesecakea, mogu ga pojesti ali nisam oduševljena, e ovaj me je osvojio :) Nježan, kremast, podsjeća na sladoled, odličan bi bio i da se smrzne i posluži kao sladoled torta.
Jedino što sam ja stavila previše jagoda u kremu pa je bio previše mekan i nije se dao lijepo rezati, to je tako kada vidim te crvene ljepotice pa pretjeram :)
Ali okus, uh, biti će ponovljen ako ne sa jagodama onda sa malinama :)
Vama ću u receptu staviti manje jagoda da vam bude čvršći.




Podloga:

(kalup 20cm )
180gr čokoladnih keksa sa punjenjem ( ja sam koristila Oreo )
50gr maslaca 

Kekse sameljite u multipraktiku, maslac otopite pa dodajte keksima.
Smjesu utisnite u kalup i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.


Krema od sira i jagoda

300gr jagoda ( ja sam stavila 500 i to je previše )
250gr mascarponea 
600gr krem sira
4-5 žlica meda
1 burbon vanilin šećer
200ml slatkog vrhnja
1 želatina u prahu
+ jagode i menta za ukrasiti



Jagode operite pa pretvorite u pire u multipraktiku ili sa štapnim mikserom.
Miksajte krem sir i mascarpone sa medom i vanilin šećerom dok ne postane kremast. Dodajte u kremu od sira pire-sok od jagoda pa promiješajte da se sjedini.
Želatinu pripremite prema uputsvu, kada nabubri, rastopite ju na laganoj vatri ili zagrijte malo soka od jagoda koje ste izmiksali pa u tome otopite želatinu.
U želatinu dodajte malo kreme od sira i dobro promiješajte pa dodajte ostatku kreme i izmiksajte.
Slatko vrhnje istucite u šlag pa ručno umiješajte u kremu od sira.
Kremu rasporedite preko podloge i vratite u hladnjak. Kada se dobro ohladi, maknite obruč i ukrasite jagodama, strugotinama bijele čokolade i uživajte :)




Broj komentara: 8:

  1. I meni se zana dogoditi da pretjeram sa jagodama u kremama pa nisu kompaktne. Ali su okusom savršene pa nekako izgled padne u drugi plan.

    OdgovoriIzbriši
  2. bas tako :) onda nisam jedina :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdravo !! Meni se bas dobada ovaj recept a stigle su nam jagodice :)) Mora se probati i ovaj cheesecake. Ja ih volim na sve moguce nacine. Samo mi kazi molim te koji krem sir si koristila u pravljenju ovod divnog dezerta? Unapred hvala!

    Sneza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Sneza, bas mi je drago da vam se svida :) koristila sam abc sir, ali mozete koristiti bilo koji drugi krem sir :)

      Izbriši
  4. Jedna želatina u prahu znači jedno pakiranje ili?

    OdgovoriIzbriši