nedjelja, 7. srpnja 2013.

Gost Post - Bite my cake i New York Cheesecake





Danas nam u goste stiže simpatična Karlovčanka Tamara koja se krije iza bloga Bite my cake.
Ako se još niste susreli s njenim blogom, jedan klik vas dijeli od prave male kuharice pune raznih recepata, što slatkih što slanih. Možete ju pratiti i na Fb stranici.
Tamaru sam imala priliku upoznati nedavno na Slatkim guštima, nismo imale priliku puno pričati, ali vam mogu reći da je jako draga, vedra i nasmijana a prije svega vrijedna :)
Njezine recepte možete čitati na honestcooking.com, subotom u V magazinu i Skuhat ću te ( 24 sata ), i naravno na Fb stranici i blogu :)
Recepte krase i divne fotografije, pa preporučam istraživanje punog želuca :)
U goste nam je donijela NY Cheesecake, njezina najdraži kolač, i baš mi je drago zbog njenog izbora jer ja i Cheesecake se nevolimo nikako, ali sada kad ga gledam, možda bi mu trebala dati još jednu šansu :)




New York Cheesecake

Podloga
200gr čajnih keksa
50gr šećera
114gr maslaca

Krema
1kg kremastog sira
200gr šećera
35gr glatkog pšeničnog brašna ( može i škrobnog brašna )
5 jaja
80ml slatkog vrhnja
1 žlica arome vanilije
1 žlica fino ribane limunove korice

Preljev
24oml kiselog vrhnja
50gr šećera
1 žličica arome vanilije


1.  Fino sameljite kekse i pomiješajte ih sa šećerom i otopljenim maslacem u kompaktnu smjesu, pa utisnite u  
     okrugli kalup s obručem, obložen papirom za pećenje. promjera 24cm.
     Pospremite u hladnjak dok pripremate kremu.

2. Kremasti sir izmiksajte sa šećerom i brašnom. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući 30-ak sekundi
    između svakog dodavanja. Umiksajte slatko vrhnje, limunovu koricu i vaniliju. Kremu izlijte na podlogu.

3. Pećnicu prethodno ugrijte na 180 C. Na dno postavite posudu s vodom, kako bi se cheesecake pekao
    na pari i bio kremastiji. Pecite ga 15 min, zatim smanjite temperaturu na 120 C i pecite još sat i pol.
    Gotov je kada je površina očvrsnula, ali u sredini još malo drhti kada protresete.
    Izvadite ga, nožem prođite po rubu kako nebi popucao pri hlađenju.

4. Kiselo vrhnje umutite sa šećerom i vanilijom i premažite po toplom kolaču. Vratite ga u toplu pećnicu na
    još 15 min pa izvadite. Kada se ohladio na sobnu temperaturu, pospremite ga u hladnjak.
    Mora odstajati najmanje 12 sati.

* Napomena : možete ga poslužiti prelivenog voćnim umakom


Hvala Tamari još jednom na gostovanju i krasnom receptu :)






4 komentara: