četvrtak, 3. siječnja 2013.

Torta Ferrero Rocher seki za 15. rođendan






Please, scroll down for English version


Praznici su gotovi, barem kod mene. Povratak u stvarnost, milijun obveza, učenje, ispiti, bljak!
Zakoračili smo u novu godinu, već sam vam poželjela sve najbolje, ali eto još jednom vam od srca želim puno sreće, ljubavi i zdravlja u ovoj godini pred vama, da vam se želje ostvare, moja najvećaaa je da uspijem upisati 5. godinu na faxu na jesen i da nekako to privedem kraju.



1.1. je kod nas velika ludnica jer je i mojoj "maloj " seki rođendan, i to ove godine velki 15ti :) Eh znate onda kakvo je stanje doma ( tinejđeri su stvarno komplicirani ).
Nutella je u 90% slučajeva kraj njenog kreveta, hah pa onda znate zašto ova torta.
Radila sam ju već nekoliko puta.
Svi recepti za kremu su pretežno isti, a biskviti različiti. Inače radim biskvit po receptu od Vali, i taj biskvit mi je odličan, ali eto malo za promijenu sam odlučila probati biskvit po receptu drage Maje.




Biskvitorginal )

180gr smeđeg šećera
120gr oštrog brašna
120gr glatkog brašna
1 i pol žličica praška za pecivo
1 i pol žličica sode bikarbone
90gr kakaa u prahu
2 cijela jaja, veća
240ml mlijeka, sobne temperature
1 burbon vanilin šećer
120ml zavrele vode
prstohvat soli
80ml mlijeka za poljevanje biskvita, sobne temperature ( ja nisam )


Zagrijte pečnicu na 170 stupnjeva, na dno kalupa stavite papir za pečenje i sve premažite maslacem.
Sve suhe sastojke pomiješajte u jednoj zdjeli, a sve mokre u drugoj ( osim uzavrele vode ) zdjeli.
Polako dodajte mokre sastojke suhima, miksajući, dok se sve ne spoji.
Dodajte uzavrelu vodu, miksajte i  izlijte smjesu u kalup.
Pecite 40ak minuta ( ovisi o pečnici, moj je bio gotov nakon 45min ).
Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, dobiti će te 3 kore.
Po želji prije premazivanja kremom svaku koru poprskajte mlijekom.




Krema :

500gr mascarponea
500gr nutelle
250gr prženih mljevenih lješnjaka ( ja dio uvijek meljem na grublje )
100gr napolitanka

Lješnjake popržite na suhoj tavi, pazite da vam ne zagore, malo pohladite i skinite ljuskice.
Mascarpone i nutellu miksajte, umiješajte drobljene napolitanke i lješnjake.
Podijelite kremu na 3 dijela ( ja to "od oka " kada premazujem biskvit ).
Ukrasite po želji:) Jako brzo i fino :)


                                       Presjek je slikan usput dok sam rezala tortu gostima :)



For the batter :
180gr brown sugar
120gr sharp cake flour
120gr cake flour ( not self rising )
1 and half tsp baking powder
1 and half tsp baking soda
90gr unsweetened cocoa powder
2 large eggs, room temp
240ml milk, room temp
2 tsp vanila essence
120ml hot water
pinch of salt

Preheat the oven to 338 F ( 170 celsius ). Butter the bottom and the sides of a cake pan.
Combine all dry ingredients in one large bowl. In another large bowl combine all wet ingredients, except hot water. Slowly add the wet ingredients to the dry ingredients, mixing until the dry ingredients are combined, for about 2 minutes. Add hot water and mix again until combine.
Pour the batter into the cake pan.
Bake for 40 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Allow to cool completely at room temperature. Remove from the pan.
Slice cake lengthwise into three equal layers.


For the filling:

500gr mascarpone chesse
500gr Nutella
250gr toasted hazelnuts
100gr hazelnut wafers, crushed

Finely chopp half of the hazelnut and finely grind the other half. Mix mascarpone with nutella, then add he hazelnuts and wafers and stir well using silicone spatula.

Place the bottom cake layer on a platter, spread the third of a cream filling, top with a second layer, and spread the second part of a cream. Top with a last cake layer. Cover the whole cake with the rest of the cream. Refregerate the cake.


Broj komentara: 12:

  1. Joj mljac, ja bi se valjda udavila u toj torti :D
    Vidim da smo u istom stadiju faksa, ja također na jesen upisujem 5. :D Nek nam je sa srećom! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha:) joj eto nek nam je sa srecom:) biti ce ovo po tom pitanju napeta godina :)

      Izbriši
  2. Mateja, ja doslovice obožavam ovu tortu i znam da bi se tvoja seka i ja definitivno slagale ili potukle radi teglice Nutelle :)
    Radila sam ovu tortu tko zna koliko puta i uvijek me ostavi bez teksta. Btw, biskvit je po receptu od Bojane, a njeni su mi kolači oduvijek bili fantazija :) Savršeno ti je ispala :) Nadam se da ste svi bili oduševljeni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa bila bi borba sigurno :) Hvala ti, svima se svidjela, i rjesili su ju na brzinu :) Inače sam uvijek radila biskvit od Vali, gore je i link i taj je isto odličan :)

      Izbriši
  3. I neka je sa srećom u ovoj godini koja nam je već došla, da upišeš 5.godinu i da diplomiraš - neka 2013.a bude tvoja godina :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti punoo!!! jedina mi je želja ta 5. godina uz zdravlje, naravno, sve ostalo će doći samo od sebe :) Moj T će poludit od ćekanja da ja završim fax, hah

      Izbriši
  4. Right here is the right webpage for anybody who would like to understand this topic.
    You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really would want to…HaHa).

    You certainly put a new spin on a subject that's been written about for ages. Wonderful stuff, just wonderful!

    my web blog ... instagram followers

    OdgovoriIzbriši
  5. Good article! We will be linking to this great content on our website.
    Keep up the great writing.

    Here is my homepage: twitter followers

    OdgovoriIzbriši
  6. Wow, incredible weblog structure! How long have you been running
    a blog for? you made running a blog glance easy.
    The overall glance of your website is magnificent,
    let alone the content material!

    Here is my blog :: how to buy followers on social media service twitter

    OdgovoriIzbriši
  7. This is my first time pay a visit at here and i am
    genuinely pleassant to read all at single place.

    Take a look at my webpage ... how to buy real cheap twitter followers

    OdgovoriIzbriši