petak, 20. srpnja 2012.

Tart fine sa breskvama

Eto konačno mene, neznam ni sama od kuda bi počela, u glavi sam pisala ovaj post već nekoliko puta.
Ajmo nekim redom, prvo vam šaljem slani pozdrav sa Vira!!
Bila sam u problemu sa vremenom jer kada sam došla prvo sam imala majstore i čišćenje jedno četiri dana. Nevjerojatno je koliko oni sve loše i površno naprave ako ih nitko ne nadgleda, bila sam na rubu da ih podavim sve. Ali neću vas zamarati s time;)
Sljedeći problem je internet, koji sam mislila koristiti na laptopu preko svog mobitela na kojem imam flat ali naravno to iz nekog razloga ne funkcionira:( tako da vam se javljam iz jednog kafića:)
Još prošli tjedan sam napravila ovaj fini tart, ali naravno ni to ni ostalo što sam imala u planu nije prošlo kako treba, jer ovdje nema nikakvog voća osim breskva, marelica, lubenice i grožđa, pa niti smrznutog.
Uz ovaj tart je trebala ići i krema od mascarponea i meda, ali nije bilo ni mascarponea, onda znate koliko sam bila ljuta, T se jedva kontrolirao koliko mu je bilo smješno moje divljanje po Viru.
A neću samo kukati, idemo na vedrije teme:)



Recept sam izvorno vidjela na jednoj od stranica, ali sa jabukama. To je inače francuska slastica koju tamo možete kupiti svugdje u gradu i jako je fina:) Iako je mene u Parizu najviše oduševila jedna pekarnica u Latinskoj četvrti di su ekleri toliko fini da vam ja nemogu riječima opisati.
Ova slastica je prava stvar za ljetne dane, brzo je gotova a nije pre teška.


                                                                        


Recept :
1 lisnato tijesto ( smrzuto ili sviježe)
50-60 gr maslaca
5 žlica šećera
2 žlice meda
6 srednjih breskva

Krema od mascarponea ( po želji, mi smo jeli sa sladoledom od vanilije)
250 gr mascarponea
1 dcl mlijeka
3 žlice meda
malo limunovog soka



Tijesto odmrznite, ili ako je sviježe samo otvorite:)
Razvaljajte u krug ili u obliku po želji, popikajte vilicom, poslažite listiće maslaca po tijestu, posipajte sa 3 žlice šećera.
Breskve ogulite i narežite na kriškice ( tanje), i poslažite na tijesto, onako u krug dok ne prekrijete sve.
Poslažite ostatk maslaca i pospite ostatkom šećera i po želji prelite još žlicu dvije meda ( ja sam stavila domaći bagrem).
Stavite peći na 200 stupnjeva na pola sata.

Za kremu pomiješajte mascarpone i mlijeka toliko da ne bude jako gust nego onako kremast, dodajte med i sok limuna.
Ili jednostavno uzmite šlag ili sladoled od vanilije:)
Poslužite toplo.

Mi se danas sladimo panna cottom sa preljevom od šumskog voća a vi ?
Jučer smo malo šetali Zadrom, popili kavu u civilizaciji:)
Kada god dođem u Zadar ponovno se zaljubim, meni je tamo baš divno:)

 
Za kraj pozdrav od mene sa Zadarskog pozdrava suncu:)


Mateja
                                                                                                                                                                                                  

Broj komentara: 12:

  1. To mjesto u Zadru viđam na mnogim slikama, ali ne znam što je to? Divno izgleda.
    Breskve - obožavam, super kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to ti je instalacija od staklenih ploča koje svjetle, odmah kraj Zadrskih orgulja, ma nešto predivno!

      Izbriši
  2. Tart sa breskvama je odličan ! Uživaj u ovakvim poslasticama, a još više u odmoru i na kavicama u Zadru koji i ja volim !

    OdgovoriIzbriši
  3. Tart je super, a drago mi je i da te vidimo na slici... Pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. divne fotke :))) Ja sam na kavi danas :/ ndam se da će ti se sve posložiti da nam možeš više pisati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, biti će bolje kada investiram u pravi fotić:)

      Izbriši
  5. Jako fino i ukusno izgleda. Dapače, ovo mi pomalo sliči na voćnu pizzu. :)
    Nema veze što nije bilo nekih sastojaka, vidiš da i s bez nekih sastojaka možeš dobiti jednako fin kolač. A sladoled je uvijek dobrodošao! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa to i je nešto kao voćna pizza:) ma sladoled je uvijek pun pogodak:)

      Izbriši