nedjelja, 3. lipnja 2012.

Sladoled x 2

Baš sam plava, napisala skoro cijeli post i dođu gosti i stisnem krivu tipku i baj baj :/
Ajmo sada iz početka ;)
Mi smo obitelj koja jede sladoled cijelu godinu i to je ono nešto slatko čega uvijek ima.
Već neko vrijeme mjerkam recepte za sladoled, ali se bojim jaja u tim kombinacijama, tako da ni u ovim receptima nema jaja.
Moram si pribaviti i kalupe za ledene štapiće ( smrznuta voda kak kaže moja mama), tako da me jako razveselila objava Tihane sa bloga Just cake the cupake http://justcakegirl.blogspot.com/ da će krajem tjedna biti nagradna igra za spomenute kalupe:) ps. i dalje čekam :)


Da li volite Nutellu ?? Ja volim, a moja sestra obožava tako da je ovaj sladoled posvećen njoj :)
Ona uzme onu teglu, i žlicom kada navali, za tri dana nema ništa :)
Od ovog recepta ispadne maximalno litra sladoleda, tako da preporučam da poduplate :)
A okus...hmm... pravi okus nutelle, za prave čokoladoholičare.
A sada, jedan ko nijedan. Kada je jedan nutella, onda je bilo najbolje da drugi bude raffaello.
(uz sve to je naravno pala i xxL pavlova, koja je uvom obliku više kocke od jagoda ).




Sladoled od Nutelle ( preuzeto sa Coolinarike )
4 prepune žlice nutelle ( onako da vam sve ispada)
3 žlice mlijeka
1 žlica kakaa
1 vrećica šlag pjene
150ml hladne vode
3 kapi arome ( kruškovac, medovača, aniseta, viski i sl)
 + ja sam stavila 4 napolitanke od lješnjaka, jedan red tamne čokolade ( 70% kakaa), jedan red mliječne i jedan red obične kuverture i prženi mljeveni/sjeckani lješnjaci za posip :)

Prva tri sastojka stavite zagrijati na parnoj kupelji, tek toliko da ih možete promiješati.
U 150ml hladne vode usipajte šlag pjenu i par kapi arome po želji i izmiksajte.
Na laganoj brzini premiksajte nutellu da se bolje sjedini sa kakaom i mlijekom, pa joj dodajte šlag i na laganoj brzini izmiksajte.
Žlicom umiješajte sjeckanu čokoladu i zdrobljene napolitanke i smjesu izlijte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač na najmanje 5 sati. U dva navrata u razmaku sat vremena lagano promiješajte da vam čokolada ne ostane na dnu.



Sladoled Raffaello  ( preuzeto sa coolinarike )

150ml kokosovog mlijeka
150g punomasnog kiselog vrhnja
150ml slatkog vrhnja
75g šečera
75g bijele čokolade
4 žlice kokosovog brašna
pola žličice arome vanilije
+ sjeckani bademi za posip

Kokosovo mlijeko možete kupiti, a možete ga i napraviti, ja sam napravila.
Potrebno vam je :
250ml vode ili mlijeka ( ja sam koristila vodu)
60g kokosovog brašna

Vodu i kokosovo brašno stavite u lonac i zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje pjenjačom, kada zakipi, kuhajte još 2-3 minute. Maknite sa vatre o ostavite da odstoji 5 minuta ( otklopljeno).
Zatim prebacite u multipraktik i miksajte na najvećoj brzini dok se ne pretvori u kašicu.
Na odgovarajuću posudu stavite cjedili, a na cjedilo stavite gazu pa usipajte smjesu. Gazu zatvorite i dobro iscijedite rukama preko cijedila. Možete još jednom procijediti ako je potrebno.


Sladoled :
Slatko vrhnje istucite u šlag, a bijelu čokoladu ( ja sam koristila kuverturu ) otopite na pari i ostavite da se malo ohladi..
Mikserom istucite kokosovo mlijeko, kiselo vrhnje, šečer i aromu vanilije.
Tucite dok se šečer ne otopi i dok se na površini ne pojave mjehurići.
Zatim tu smjesu malo po malo dodajte šlagu uz mješanje pjenjačom.
Na kraju dodajte čokoladu i kokosovo brašno pa sve zajedno još malo izmiksajte. 
Prelite u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač na najmanje 5 sati. 
Prije posluživanje izvadite na sobnu temperaturu da malo otpusti, pospite bademima i uživajte :)

Mateja :)

Broj komentara: 11:

  1. Sviđa mi se ovaj raffaelo sladoled, ma oba su super jer su sastojci za pet :D
    Lijepo, lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam se prepoznala u ovoj rečenici: "Mi smo obitelj koja jede sladoled cijelu godinu i to je ono nešto slatko čega uvijek ima."

    Ja sam obožavatelj sladoleda broj 1, u slastičarnici u koju odlazim svi me dobro znaju. Također sam se okušala par puta u izradi sladoleda kod kuće i nikad mi se nije svidio rezultat, jer je uvijek to bila obična krema a ne kao pravi sladoled.

    Tako da, hvala puno na ovim receptima, obavezno isprobavam! Posebno mi se sviđa ovaj od nutelle koju također jakooo volim.

    Htjela sam pitati za ove posudice u kojima se nalaze napolitanke i sladoled od kokosa, gdje su nabavljene? Predivne su mi i nekad davno sam vidjela slične čašice ali ništa slično već nigdje ne uspijevam nabaviti.

    http://artonmyway95.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) baš mi je drago da nismo jedini:)
      ja sam prvi puta radila sama sladoled, i meni su se baš svidjeli.
      A ove posudice sa rozim dnom u merkuru, a mama je kupila prozirne a ne sjeća se di:/ ako se sjeti, ili ako ih negdje vidim, javim:)

      Izbriši
  3. I mi smo obitelj koja tamani po sladoledu cijele godine! Obožavam ih i jako mi se dopada tvoja home made verzija :) I zdjelice savršeno izgledaju :)
    Ako ne uspiješ osvojiti kalupiće, imati ću te na umu jer za nekih mjesec dana idem u Ikee pa ti kupim bez ikakvog problema:) Gore je to stvarno jeftino, i ja sam svoje nabavila sa raznih strana :) Mislim da sam ih vidila i u Kauflanda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno:) baš si draga :) nisu ih još dobili u kaflandu, radi mi tamo prijateljica pa je rekla da će odmah staviti sa strane čim dobiju:)

      Izbriši
  4. Sramota me je priznati, ali i ja spadam u grupu onih koji zgrabe teglu Nutelle i najradije ju tamane onako žlicom... Zato u posljednje vrijeme i rjeđe kupujem, jer discipline nema(m) :-) Sladoled redovno pravim, mi ga isto volimo jesti cijelu godinu, i ja sam ga do sada isto pravila isključivo bez jaja... Super recepti, bilježim :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako volite nutellu ovaj sladoled će vam se svidjeti,garantiram;)

      Izbriši
  5. Divno izgledajuuu <3 imala sam neke obaveze pa će biti sad kroz koji dan izazov :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti:) o i ja sam koma s vremenom zbog faxa ali cu se sigurno odazvati izazovu:)

      Izbriši